Ілюстрація REUTERS

Іран підтвердив понад 2700 нових випадків зараження коронавірусом COVID-19, що є рекордним показником за один день більш ніж за місяць. Міністерство охорони здоров'я закликало оштрафувати тих, у кого немає масок.

Читайте такожІран повертає обов’язковий "масковий режим" через найбільшу за 3 місяці добову смертність

Смертність і зараження коронавірусом в Ірані зростає з тих пір, як в травні досягла місячного мінімуму. Це спонукало країну зробити носіння масок обов'язковим в закритих приміщеннях і знову ввести обмеження, поступово зняті з квітня, щоб відновити економіку. Незважаючи на правило, людей без масок можна побачити в столичних магазинах і банках, і державне телебачення часто критикує їх за це.

Відео дня

«За останні 24 години було зареєстровано 2751 новий підтверджений випадок», - заявила прес-секретар міністерства охорони здоров'я Сіма Садат Ларі в телевізійному виступі, передає medikforum .

Заступник міністра охорони здоров'я Ірану Ірай Харірічі закликав до штрафу тих, хто не дотримується правил використання масок, оскільки єдине покарання, що діє в даний час - це відмова в обслуговуванні в громадських місцях.

«Природно, слід використовувати стримуючі методи, один з яких - штрафувати тих, хто не носить масок», - цитує Харірчі інформаційне агентство ISNA.

Але ті, «які не мають можливості купити маски, повинні бути звільнені», додав він, не уточнюючи, як це можна визначити.

Маски в Ірані коштують від 15 американських центів для простих хірургічних до 68 центів для багатошарових з респіраторами, в той час як мінімальна заробітна плата в даний час складає $2,60 в день.