Ілюстрація / REUTERS

В Естонії при аналізі геному коронавірусу з узятих в країні проб були виявлені дві нових мутації, які в інших країнах не знаходили.

Про це у вівторок повідомляє агентство ERR.

Як пояснюють дослідники, в порівнянні отриманих в Естонії у шести осіб зразків коронавірусу з початковим штамом вірусу з Китаю було виявлено вісім мутацій, які присутні і в інших країнах, а також дві мутації, поки що виявлені лише в цій країні.

Відео дня

Читайте такожЕстонія пом'якшує карантинні обмеження: відкриває школи, церкви та музеї

Фахівець з біоінформатики Тартуського університету Ааре Аброй пояснив, що всі проаналізовані штами належать до групи, поширення якої почалося, по всій вірогідності, в Північній Італії, і присутньої в основному в Європі. Однак в Естонії в геномі вірусу виникли ще дві локальні мутації.

Тепер естонські вчені мають намір проаналізувати повний геном вірусу на підставі проб, узятих у більшої кількості пацієнтів в країні. Це дозволить уточнити маршрути поширення вірусу і встановити шлях зараження коронавірусною інфекцією в тих випадках захворювання, у яких виявити джерело зараження поки не вдалося.

За минулу добу в Естонії підтвердили п'ять нових випадків коронавірусної інфекції. Таким чином їх загальна кількість по країні зросла до 1746.

Читайте також: