Коронавірус став однією з головних причин смерті в США / REUTERS

21 вересня президент США Дональд Трамп наполягав: "Коронавірус фактично ні на кого не впливає". Через кілька годин після того кількість американських смертей від COVID-19 перевалила за 200 тисяч. А менш ніж через два тижні сам американський президент поповнив ряди заражених.

"На відміну від президента, цифри не брешуть. Втрати в основі цієї переломної цифри дорівнюють населенню Солт-Лейк Сіті чи Бірмінгема в штаті Алабама. Це більше смертей, ніж були в США з вини будь-якої війни окрім Громадянської й Другої світової", - пише Scientific American.

Читайте такожКоронавірус у світі: кількість померлих зросла до понад 1,06 мільйона людей (карта)Видання додає, що COVID-19 став третьою найбільш поширенішою причиною смерті в США в період з 30 березня до 4 квітня. Його жертвами стало більше людей, ніж у випадку раку чи серцево-судинних захворювань. Коронавірус вбив більше людей, ніж інсульт, хронічні захворювання нижніх дихальних шляхів, хвороба Альцгеймера, діабет, захворювання нирок чи грип.

Відео дня

В зазначений період в країні близько 10 тисяч людей померли з вини коронавірусу. Грип, про який Трамп часто згадує, обговорюючи COVID-19, відібрав життя 1870 американців (цифра включає також пацієнтів з пневмонією) за той же відрізок часу. Стрибок у щотижневому підрахунку жертв коронавірусу стався в середині квітня. Тоді COVID-19 був головною причиною смертей в США. В період 4-9 травня хвороба повернулася на третє місце і з того часу тримається на ньому.

Читайте також"Це було благословення від Бога": Трамп розказав про своє інфікування COVID-19В ширшому контексті пандемія COVID-19 в США теж має похмурий вигляд. Згідно з попередніми оцінками Центру контролю й профілактики захворювань, за період з березня до серпня 2020 року померло більше американців, ніж за аналогічний період впродовж попередніх 20 років. Видання уточнює, що статистика включає смерті як від вірусу, так і від інших супутніх причин, таких як відсутність медичного догляду через перевантаження лікарень.

Вас також можуть зацікавити новини: