У світі нараховується вже понад 30 млн хворих на коронавірус / фото REUTERS

Всесвітня організація охорони здоров'я висловила стурбованість через зростання кількості випадків інфікування коронавірусом в Європі, адже кількість випадків зараження за останній тиждень перевищила показники інфікування під час першого піку коронавірусу в Європі в березні.

Про це заявив директор офісу ВООЗ у Європі Ганс Клюґе, передає DW із посилання на dpa.

"Вереснева кількість інфікувань має стати сигналом для пробудження для всіх нас", - сказав він. "Як далі розвинеться пандемія, залежить від нас. Ми вже завдали їй один раз удар у відповідь, і тепер ми можемо вдарити вдруге", - зазначив представник ВООЗ.

Читайте такожСпалах COVID-19 виходить з-під контролю, вакцина не допоможе – ООН

При цьому представник ВООЗ заявив, що організація не збирається змінювати рекомендації щодо 14-денного карантину для всіх, хто міг заразитися коронавірусом. Клюґе також зазначив, що хоча концепція карантину повинна зберігатися, її треба "безперервно адаптувати". 

Боротьба у світі  коронавірусом: що відомо

  • До листопада в Україні продовжений адаптивний карантин. Стали жорсткішими обмеження в регіонах "зеленої зони", до кінця вересня заборонений в'їзд іноземцям – за винятком кількох категорій.  Минулої доби в Україні зафіксували 3 584 нові випадки інфікування COVID-19.
  • 17 вересня у світі виявили вже понад 30 млн хворих коронавірусом. Кількість смертей від COVID-19 наближається до 1 млн.
  • Фармакологічна компанія AstraZeneca знову призупинила розробку вакцини від коронавірусу: названа причина.
  • У МОЗ пояснили, що дозволить українцям вберегтися від зараження коронавірусом до появи вакцини.
  • У Британії випробують інгаляційні вакцини від коронавірусу.