Ілюстрація / REUTERS

Експериментальний препарат від COVID-19 на основі штучних антитіл може стати доступним для використання вже восени цього року. Про це в заявили в компанії зі США Regeneron Pharmaceuticals Inc, яка працює над його розробкою.

Як пише Bloomberg, компанія готується почати перші випробування на людях в червні. Виконання обіцянки завершити роботу над ліками до осені, за словами головного наукового директора Regeneron Джорджа Янкопулоса, буде залежати "від багатьох факторів" включно з тим, чи спрацює препарат так, як слід.

"Ми робили подібне й раніше, але ми намагаємося вивести процес на новий рівень", - сказав Янкопулос.

Відео дня

Читайте такожНауковці знайшли нові ліки, які можуть бути ефективні при лікуванні COVID-19

Ліки від COVID-19, над якими працює американська фармакологічна компанія, - це коктейль з двох видів антитіл. Останні - це штучні аналоги білків, які зазвичай виробляє імунна система, реагуючи на коронавірус.

Bloomberg нагадує, що розробка Regeneron, так само як і низка інших препартів, дають великі надії. Очікується, що випробування на людях розпочнуться цього літа. Інші компанії, які розробляють ліки проти коронавірусу на основі антитіл, теж просуваються вперед досить швидко.