Людству загрожує новий вірус / ілюстрація REUTERS

У Китаї прогнозують, що в майбутньому людство зіткнеться з новим смертельним так званим "вірусом X". Його характеристики на цей час нікому не відомі.

З таким попередженням виступив глава китайського центру з контролю та профілактики захворювань Гао Фу на міжнародному форумі "Наука та технології в суспільстві", який стартував 2 жовтня в онлайн-форматі через пандемію, пише DIP.

Говорячи про цей вірус, Гао Фу підкреслив важливість взаємодії з метою запобігання його поширення, адже пандемія короновірусу розкрила цілий пласт проблем.

Відео дня

"Світ зіткнувся не тільки з пандемією коронавірусу, але й з низкою інших проблем, таких як інфодемія, коли актуальна інформація та дезінформація переплітаються. Це народжує безліч чуток та проблем, які доводиться вирішувати", – зазначив фахівець.

Читайте такожУ Білому домі назвали жахливою кількість смертей від коронавірусу в США"Для майбутнього людства необхідно працювати над розв'язанням проблеми разом. У зв'язку з чим я пропоную "принцип чотирьох C": співпраця (cooperation), суперництво (competition), спілкування, або обмін інформацією (communication), та, нарешті, координація, часом й з третьою стороною", – додав він.

Як повідомлялося, недавнє дослідження встановило, що далеко не всі з перехворілих COVID-19 мають імунітет до вірусу.

Вас також можуть зацікавити новини