Молнупіравір від коронавірусу / фото REUTERS

Пандемія коронавірусу в Україні набирає обертів – нові антирекорди фіксуються майже щодня, а місця в лікарнях швидко закінчуються. Весь світ з нетерпінням чекає винаходу ліків проти коронавірусу, адже ефективного засобу ще немає.

На щастя, такі ліки можуть з'явитися зовсім скоро. Розроблений в США препарат молнупіравір ефективно бореться з COVID-19 і знижує ризик госпіталізації у хворих.

Молнупіравір від коронавірусу: що відомо

Молнупіравір розроблений американськими фармацевтичними компаніями Merck, Sharp and Dohme (MSD) і Ridgeback Biotherapeutics. Препарат вже схвалений для використання у Великобританії. Зараз молнупіравір проходить прискорені клінічні випробування.

Відео дня

Молнупіравір випускається у формі капсул червоного кольору. Найбільш ефективним засіб вважається в 1-5 дні захворювання. На стадії госпіталізації молнупіравір майже не допомагає. Тому його рекомендується приймати на самому початку хвороби.

Молнупіравір: ефективність від коронавірусу

Попри те, що препарат спочатку розроблявся як ліки проти грипу, під час він випробувань показав ефективність проти коронавірусу. Ліки знижують ризик смерті від коронавірусу у два рази, знижують тяжкість перебігу захворювання і ризик госпіталізації.

Клінічні випробування покажуть наскільки ефективним виявиться препарат. Поки що проводяться експерименти на добровольцях. Перевіряється також ефективність ліків для профілактики коронавірусу.

Вам також може бути цікаво: