Ілюстрація \ REUTERS

Кальцій складно переоцінити: його користь для людського організму не обмежується зміцненням кісткової системи. Мінерал дозволяє зменшити систолічний, артеріальний тиск, впливає на органи.

Читайте такожНазвано недооцінені причини, що призводять до інсульту

У раціоні кожної людини повинен бути присутнім кальцій. В будь-якому холодильнику знайдуться продукти, які є джерелом даного компонента. MedikForum назвав, які саме.

Відео дня

Першим у списку йде сир. Кількість кальцію змінюється в залежності від сорту сиру. У 30 грам пармезану міститься 300 мг кальцію, в 60 гр паніру - 300 мг, у 30 гр чеддера і нежирних сортів - 200 мг. Найбільш оптимальний спосіб отримати достатній рівень мінералу - організувати сирну тарілку. Також можна готувати різні страви: запіканки, омлети, макарони з сиром.

Йогурт - багатий кальцієм продукт легко додати в раціон. Перекус або заправка для салатів/інших страв — основне призначення йогурту. Протягом дня завжди дозволяється випити склянку натурального йогурту і збагатитися кальцієм. У чашці продукту міститься близько 300 мг кальцію, що становить цілу третину денної норми.

Молоко - знежирене, маложирное, цільне, соєве - будь-яке молоко годиться для збагачення організму кальцієм. Продукт дозволяється вживати як самостійний напій, додавати в страви, наприклад, мюслі. Найбільш улюблений багатьма людьми варіант - каша на молоці.

Насіння - багато насіння є джерелом корисного компоненту. Чіа містять 179 мг речовини в 30 гр продукту, мак - 127 мг, кунжут - 263 мг кальцію.

Консервована морська риба - дешевша, ніж морська риба, але не менш корисна. У продукті багато кальцію і вітаміну D. Консервований лосось на 100 грамів містить 330 мг мінералу, сардини — 569 мг. Вибір консервів практично безмежний, тому не варто нехтувати баночками в супермаркеті.

Бобові продукти - цинк, магній, корисні для кишечника волокна, що дозволяють поліпшити споживання кальцію - ось основні плюси вживання бобових. Біла квасоля, сочевиця, нут - беріть будь-який вподобаний продукт.

Соєві боби, тофу - непереносимість молочки або веганська дієта не є протипоказанням. Соєве молоко на третину забезпечує тіло кальцієм, тофу подарує 142 мг на порцію. Існують навіть тофу з сульфатом кальцію, де в порції буде до 861 мг компоненту.

Темна зелень - листова зелень темного кольору є найбільш якісним джерелом кальцію. Капуста на 100 грамів містить 53 мг кальцію, а брокколі та цвітній - 83. Вирішуйте самі, що вибрати, щоб збагатитися важливим для всього організму компонентом.

Як повідомляв УНІАН.Здоров'я, названо чотири продукти, які допоможуть підняти настрій, особливо в умовах карантину.