Найбільше на складах накопичилося препарату від Johnson & Johnson \ Фото: REUTERS

Керівництво регіональних департаментів охорони здоров'я і низки лікарень США намагаються вирішити, як встигнути використовувати кілька мільйонів доз вакцини від коронавірусу виробництва компанії Johnson & Johnson до закінчення терміну їх зберігання.

Він закінчиться в кінці цього місяця, передає The Wall Street Journal (WSJ). За даними газети, запаси вакцин утворилися після квітневого рішення компанії призупинити відвантаження препарату для додаткового вивчення інформації про те, що він може викликати тромбоз. Затримка у відвантаженнях змусила владу Штатів шукати термінову заміну препарату Johnson & Johnson, після чого повторні замовлення зроблені не були.

За інформацією WSJ, отриманою від американських лікарень, терміни зберігання наявних зараз вакцин Pfizer і Moderna закінчуються в кінці літа, проте найбільше на складах накопичилося препарату від Johnson & Johnson. Тільки у Філадельфії виявилося 42 тис. доз вакцини цієї компанії, термін зберігання яких закінчується в червні, цю інформацію газеті підтвердили в місцевій мерії. Багатотисячні запаси також лежать в таких штатах, як Пенсільванія, Західна Віргінія, Оклахома і Арканзас.

Відео дня

Читайте такожВ Ізраїлі дозволяти не носити маски в приміщенняхЗа даними Центру з контролю за захворюваннями, лише половина з вироблених 21 млн доз вакцини Johnson & Johnson була використана до цього часу - в порівнянні з 83% вакцин Moderna і Pfizer. Видання зазначає, що ситуація з вакцинами Johnson & Johnson ускладнюється ще й тим, що зараз темпи вакцинації в США почали знижуватися, що змушує владу США пропонувати різні програми зі стимулювання щеплень, передає kommersant.

Вас також можуть зацікавити новини