В Киргизстані спалах сибірської виразки / Фото nahnews.org

У Киргизстані вісім осіб госпіталізували з підозрою на сибірську виразку до Ошської міжобласну об'єднану лікарню.

Усі пацієнти - чоловіки. Наймолодшому з них 17 років, а найстаршому - 45, лікарі оцінюють їх стан як стабільний, повідомили у міністерстві охорони здоров'я країни.

За даними Республіканського центру карантинних і особливо небезпечних інфекцій, в одного пацієнта діагноз підтвердився лабораторно.

Відео дня

«Всі госпіталізовані отримують відповідне лікування», - відзначили в Міністерстві охорони здоров'я.

Читайте такожУ Китаї від чуми померла людина - влада "закрила" цілий район

Під час розслідування стало відомом, що хворі брали участь в забої та обробленні зараженої туші корови, м'ясо якої роздали в декількох селах Ошській області.

«Всього виявлено 285 контактних осіб. Всі вони отримують необхідні препарати, знаходяться під наглядом лікарів», - прокоментували у відомстві.

Як з'ясувалось, проби ґрунту з місця забою худоби, які взяли на дослідження, показали позитивний результат на сибірку. Зараз у цьому районі створили оперативний штаб з локалізації та ліквідації вогнища захворювання.

Довідка УНІАН: сибірська виразка - особливо небезпечна інфекційна хвороба. Характеризується високим рівнем смертності при відсутності лікування (до 90%) і може призвести до летального випадку навіть у разі надання медичної допомоги. Основними джерелами зараження зазвичай є велика рогата худоба, коні, кози, вівці, верблюди.