У Техасі скасували носіння масок у школах / фото REUTERS

У Техасі, США, з червня у всіх державних школах скасували носіння масок. Це розпорядження суперечить останнім рекомендаціям CDC (Центру з контролю та запобігання захворюванням) США.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте такожУ Нью-Йорку проти коронавірусу вакцинуватимуть в метро

Відео дня

Губернатор Техасу Грег Ебботт оголосив, що з наступного місяця у всіх державних школах штату скасовується обов'язкова вимога про носіння захисних масок.

Крім цього, з п'ятниці, 21 травня, держустанова, співробітників якої вимагатимуть дотримуватися обов'язкового маскового режиму, може бути оштрафована на 1 тисячу доларів.

"Ми можемо продовжити боротьбу з COVID-19, захищаючи при цьому свободу техасців вибирати, носити маски чи ні", - заявив губернатор.

Зазначається, що це розпорядження суперечить останнім рекомендаціям CDC (Центру з контролю і запобігання захворювань) США про те, що школярам слід носити маски в 2020-2021 навчальному році, бо до того моменту, коли відновляться очні заняття, вакциновані будуть далеко не всі учні.

Коронавірус в США: що відомо

Варто зазначити, що в Техасі від коронавірусу повністю щеплені 30% осіб, при цьому переважна більшість дітей не пройшли вакцинацію

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден скасував обов'язкову вимогу на носіння масок для людей, які вакцинувалися від коронавірусу.

Крім того, в Сполучених Штатах менш ніж за тиждень вакцинували понад 600 тисяч дітей.

Перше щеплення від коронавірусу отримали діти у віці від 12 до 15 років.