Ілюстрація / REUTERS

У Міністерстві оборони Росії заявили, що нібито перша російська вакцина від COVID-19, у створенні якої брали участь військові фахівці та науковці Національного дослідницького центру ім. Гамалії, готова.

Про це повідомив перший заступник міністра оборони Росії Руслан Цаліков в інтерв'ю виданню "Аргументи і факти".

Він запевнив, що нібито остаточні випробування вакцини вже були пройдені.

Відео дня

Читайте такожBBC: Оксфордська вакцина від коронавірусу безпечна і викликає реакцію імунітету

"Остаточні оцінки результатів випробувань нашими фахівцями і вченими Національного дослідницького центру вже зроблені. На момент виписки всі без винятку добровольці, отримавши імунітет від коронавірусу, почували себе нормально. Таким чином, перша вітчизняна вакцина від нової коронавірусної інфекції готова", – повідомив Цаліков.

Глава РФПІ Кирило Дмитрієв заявив, що найближчим часом в Росії потрібно вакцинувати від коронавірусу 40-50 млн осіб. Він розповів, що випробував вакцину, яка розробляється в Росії, на собі і отримав імунітет через 20 днів після введення, пише РИА-Новости.

Як повідомляє ТАСС, в прес-службі Мінпромторгу РФ повідомили, що 30 червня були подані документи на реєстрацію вакцини в МОЗ. У червні нібито після отримання дозволів почалися клінічні дослідження рідкої та ліофільно висушеної вакцини.

Вакцина рідка досліджується в Головному військовому клінічному госпіталі імені академіка Н. Н. Бурденко на 43 добровольцях, ліофільно висушена вакцина – в Першому Московському державному медичному університеті імені В. М. Сєченова також на 43 добровольцях.