Фахівці підтвердили безпечність вакцини / ілюстрація REUTERS

Британсько-шведський фармацевтичний гігант AstraZeneca відновив випробування вакцини від коронавірусу, які припиняли через захворювання одного з добровольців.

Про це повідомляє прес-служба компанія.

В AstraZeneca підкреслили, що випробування відновили після того, як управління з контролю за лікарськими засобами та виробами медичного призначення підтвердило безпеку препарату.

Відео дня

У компанії не уточнили, які саме проблеми зі здоров'ям були виявлені у одного з добровольців.

Читайте такожДоставка вакцин від COVID-19 може стати серйозним викликом - ЗМІ

Вакцина від AstraZeneca: що відомо

  • 6 вересня фармацевтичний гігант AstraZeneca призупинив випробування вакцини від коронавірусу через "незрозумілу хворобу" у одного з добровольців.
  • Раніше AstraZeneca приєдналася до восьми інших компаній, підписавши угоду, що вони не будуть домагатися передчасного затвердження урядом будь-якої вакцини проти коронавірусу. Вони пообіцяли, що почекають, поки у них не буде адекватних даних, що показують, що будь-яка потенційна вакцина безпечна для запобігання інфекції.
  • Вакцина AstraZeneca - одна з трьох вакцин проти коронавірусу, що знаходяться на пізній стадії випробувань в США.

Вакцина від коронавірусу в США: що відомо

  • Головний інфекціоніст США закликав не поспішати з вакциною проти COVID-19. На думку експерта, використання вакцини проти COVID-19 в екстрених випадках, до того як буде доведена її ефективність - погана ідея.
  • США уклали контракт з компанією Moderna про виробництво і постачання 100 млн доз вакцини проти COVID-19. Moderna буде займатися виробництвом вакцини під час клінічних випробувань.