Робити щеплення від COVID-19 можна навіть людям, у яких є антитіла \ Фото REUTERS

В даний час сплеск захворюваності коронавірусом відзначається у Великобританії, Росії та Португалії.

Про це заявила представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Меліта Вуйнович. За її словами, пандемію можна зупинити в цьому році, але тільки спільними зусиллями. Вона зазначила, що вакцинація від COVID-19 може проводитися при будь-якому рівні антитіл.

Читайте такожПредставник ВООЗ заявила про критичний етап пандемії коронавірусуВ інтерв'ю ТАСС Вуйнович заявила, що, за попередніми даними, коронавірус «став другою причиною смертності в багатьох країнах».

Відео дня

«На першому місці знаходиться інфаркт міокарда, але ковід піднімається... Звичайно, кожна країна робить свої розрахунки і аналізи, але треба зрозуміти, що світ зустрівся з дуже серйозною загрозою», - вважає представник ВООЗ.

За її словами, робити щеплення від COVID-19 можна навіть людям, у яких є антитіла.

«Якщо у вас є антитіла, це не означає, що вакцина завдасть вам якоїсь шкоди. Це абсолютно неправда. Незважаючи на рівень титрів антитіл, можливо безпечно вакцинуватися», - повідомила Вуйнович.

Як вважає представник ВООЗ, зупинити пандемію "треба в цьому році", але "зусиль однієї людини недостатньо". "Пандемія - це не погода, це не клімат, ми можемо впливати на неї. Це пандемія поведінки, це питання до людства, чи зможемо ми відразу зробити все від нас залежне, щоб зупинити пандемію", - додала фахівець.

Вас також можуть зацікавити новини