Новий експрес-тест на коронавірус даватиме результат за 15-30 хвилин / фото УНІАН

У Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили про створення нового експрес-тесту на коронавірус, який дає результат за кілька хвилин і коштує близько 5 доларів (приблизно 140 гривень).

Читайте такожМОЗ хоче витратити в 2021 році понад 15 мільярдів гривень на вакцини проти коронавірусу

Як повідомляє BBC, в організації появу цих тестів назвали важливою віхою в боротьбі з епідемією. Новий тест допоможе контролювати зростання захворюваності, особливо в бідних країнах, які страждають від нестачі медичного персоналу та лабораторій.  

Відео дня

За словами глави ВООЗ Тедроса Аданома Гебреєсуса, "новий, компактний і простий у використанні тест" дозволить отримувати результати за 15-30 хвилин, замість декількох годин або днів. 

Угода з виробниками передбачає поставку 120 мільйонів тестів протягом шести місяців.

Тестування на коронавірус в Україні

  • Деякі пацієнти, яким зробили тести на виявлення коронавірусу у державних лабораторіях МОЗ, очікують своїх результатів понад тиждень або навіть більш ніж 10 днів.
  • Міністр охорони здоров'я заявив, що зазвичай затримка результатів тестування на коронавірус трапляється з вини лікарського персоналу та медичних установ
  • Також глава МОЗ розповів, що на відбір і отримання зразків для аналізу в пріоритеті ті люди, які мають ознаки коронавірусу, пневмонію. І, звичайно ж, госпіталізовані з цими симптомами.