Захворюваність у світі на 100 тисяч населення продовжує зростати / фото REUTERS

Захворюваність на COVID-19 у світі продовжує зростати, у 9 країнах Європи з населенням в понад 10 млн осіб триває спалах коронавірусної інфекції.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко.

"Захворюваність у світі на 100 тисяч населення продовжує зростати, основними драйверами зростання є Північна Америка та Азія. В Азії ситуація наразі погіршується. Ми бачимо, що після невеликої стабілізації у нас розпочався спалах. В основному це Іран, Туреччина та Таїланд. Драйвером зростання в Північній Америці є США, які продовжують зростати більш ніж на 50% за тиждень", - заявив він.

Відео дня

За словами Ганиченка, рівень захворюваності на COVID-19 в Європі почав трохи стабілізуватись, але "це ще не великий тренд на спадання".

Читайте такожКитай створив коронавірус у лабораторії: у США надали "докази"

"Ми бачимо, що рівень захворюваності в Європі трохи знизився. Але продовжує перебувати на досить великих показниках. Менше ніж на 10% знизився рівень захворюваності в Європі, але ряд країн продовжує зростати. Темпи зростання не такі, які ми бачили на минулому тижні. Вже немає зростання у 2-7 разів, як це було до цього. Зараз, якщо зростання і йде, воно йде в межах до 30%", - зауважив аналітик.

Водночас, за його словами, це не означає, що епідситуація в Європі повністю стабілізувалась.

"Є країни, такі як Велика Британія та Нідерланди, де захворюваність відчутно зменшується, але ми пам’ятаємо, що зростання там було дуже відчутне", - додав він.

Ганиченко наголосив, що в 9 з 15 великих країн Європи з населенням в понад 10 млн осіб продовжується спалах COVID-19. Відповідно до представленої на брифінгу інфографіки – це Іспанія, Велика Британія, Франція, Нідерланди, Португалія, Греція, Росія, Бельгія, Італія.

Також ще дві країни - Швеція та Німеччина - починають демонструвати ознаки спалаху.

Крім того, за даними KSE, захворюваність в Росії є середньою серед великих країн, але смертність є "безпрецедентно найвищою".

За словами Ганиченка, Україна продовжує перебувати на 13-му місці за рівнем захворюваності на коронавірусну хворобу.

"Рівень захворюваність в Україні за останні 14 днів на 100 тисяч населення перебуває близько рівня у 20 осіб і наразі становить 23", - повідомив він.

Коронавірус в Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, в Україні минулої доби зафіксовано 827 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 2 млн 254 тис. 361 особа, одужали – 2 млн 187 тис. 703, померла – 52 тис. 981. Медики провели 11 млн 424 тис. 130 ПЛР-тестувань.