В результаті негоди в Чехії були пошкоджені більше тисячі будинків \ фото REUTERS

Збитки страхової галузі від негоди, яка обрушилася на деякі країни Європи в кінці червня, можуть скласти 2,5 млрд євро.

Експерти Meyerthole Siems Kohlruss (MSK) включили в несприятливі погодні умови грози, град і навіть торнадо, який вдарив по Чехії 24 червня.

Франція, Бельгія, Нідерланди, Швейцарія та Німеччина також були серед країн, що постраждали від ураганів. Більше половини пошкоджень сталося в Німеччині, в основному в підрозділі автострахування.

Відео дня

Читайте такожСтала відома приблизна сума збитків американських страховиків від шторму Урі

У MSK повідомили, що тільки шторми Фолькер і Вольфганг, що вирували між 21 і 25 червня, можуть призвести до збитків у 2 млрд євро. А ще один шторм під назвою Херо може призвести до ще 500 млн євро застрахованих збитків після серйозного збитку від граду в Швейцарії і сильного дощу в Німеччині.

До цього слід додати збитки від чеського торнадо, від якого постраждали більше тисячі будинків, коли він пройшов через південний схід країни зі швидкістю вітру до 225 км на годину.

За попередніми оцінками, страхові збитки від торнадо склали від $150 до 200 млн, що дозволяє MSK бути впевненим у тому, що загальні збитки від десяти днів європейських штормів перевищать позначку в 2,5 млрд євро. Тим не менш, експерти попередили, що "складно систематично підсумувати збиток, тим більше що в договорах перестрахування можливі різні погодинні застереження для подій шторму / граду і елементарного сильного дощу", передає forinsurer.com.

Вас також можуть зацікавити новини