В уряді представили проект підтримки аграріїв на найближчі 3 роки / фото УНІАН

Проект державної підтримки АПК на 2021-2023 рр. включає в себе нові напрямки, серед яких передбачено і страхування врожаю.

Читайте такожПроцес укладення договорів страхування квартир на сьогодні максимально спрощено - учасник ринку

Як повідомляє «Фориншурер», про це в ході презентації проекту розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Висоцький.

Відео дня

Так, плануючи програми підтримки аграріїв на наступні три роки, в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України залишили основні пріоритетні напрямки, які вже довели свою економічну ефективність: тваринництво, садівництво, фермерство, здешевлення техніки та кредитів.

«Водночас, ми адаптували програми до нових умов і потреб виробників, додавши такі напрямки, як страхування врожаю, підтримка нішевого та органічного виробництва, бджільництва», - підкреслив Висоцький.

У програмі підтримки фермерства в Україні залишаються такі напрями, як: компенсація вартості за придбання с/г техніки, компенсація витрат за консультативні послуги, надання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь щойно створеним фермерським господарствам, дотація на утримання корів молочного напряму, доплата ЄСВ на користь застрахованих осіб членів/голів сімейних фермерських господарств, надання безпроцентних кредитів.

Продовжує діяти фінансова підтримка с/г виробників шляхом часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки і обладнання вітчизняного виробництва, придбаних за власні або за кредитні кошти.

Також триває фінансова підтримка аграріїв шляхом здешевлення кредитів. Крім того, запропоновано два нових напрямки такої підтримки: здешевлення кредитів на закупівлю земель с/г призначення та здешевлення страхових платежів (премій) за договорами страхування с/г культур від ризиків загибелі.

Зазначені проекти програм підтримки будуть найближчим часом представлені до обговорення на Комітеті Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.