В Україні зростає інтерес до страхування автомобілів / Ілюстрація REUTERS

В Україні з кожним роком зростає попит на автостраховку КАСКО.

Про це заявив перший заступник голови правління страхової компанії ARX Максим Межебицький, повідомляє "Мінфін".

Читайте такожСтрахові компанії підбили підсумки першого півріччя

Відео дня

Нові автомобілі

«По-перше, поступово збільшуються продажі нових авто та авто кредитування. По-друге, зростає інтерес до страхування автомобілів бу. При цьому власники нових автомобілів віддають перевагу повному КАСКО, а власники автомобілів з пробігом готові розглядати версії полегшених і дешевших програм», - зазначив експерт.

Різні варіації КАСКО

За його словами, незалежно від страхового покриття, яке забезпечує поліс КАСКО, всі клієнти хочуть отримувати гарний сервіс за адекватною ціною, надійність та індивідуальний підхід.

"Зараз багато страховиків мають різні варіації КАСКО, які можна пропонувати клієнтам відповідно до їх потреб і фінансових можливостей. Це вже must-have для будь-якої надійної страхової компанії. Але є такі послуги та програми страхування, які вимагають серйозних інвестицій і додаткових витрат, а це вже під силу не кожному страховику», - зазначив експерт

Оформлення страховки

За словами експерта, КАСКО можна оформити в режимі онлайн. Переважно онлайн продаються недорогі продукти, зі страховою премією до 5 тис. грн. За повним КАСКО ж середня премія становить близько 30 тис.грн. Це більш дорогий продукт, який автовласники вважають за краще купувати, перебуваючи в контакті з продавцем, щоб отримати грамотну консультацію.

Особливий випадок

Страховий поліс показують інспектору тільки у двох випадках: якщо вдій порушив правила дорожнього руху, та якщо він є учасником дорожньої пригоди.За непред'явлення поліцейському страхового поліса передбачений штраф 425 грн.