Харків. 31 жовтня. УНІАН. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій (АМС) Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ вважає, що у період загострення кризових моментів в економіці можна чекати відходу регіональних еліт від жорсткого політичного і персонального протистояння.

Про це йдеться в коментарі експерта щодо «політичного перемир`я в Харкові», переданому агентству УНІАН.

На думку О.ГОЛОБУЦЬКОГО, харківська політична еліта, очевидно, взяла тайм-аут у своєму ідеологічному та інформаційному протистоянні. «Така ситуація прогнозовано затягнеться на період загострення кризових проявів в економіці», - вважає експерт, зазначаючи, що таке державне мислення може бути прикладом для парламентаріїв, не готових на якийсь час відкласти свої амбіції заради подолання економічної кризи.

Відео дня

Говорячи про Харків, експерт зазначив, що у разі проведення чергових або позачергових виборів «виборці належним чином оцінять нинішній консенсус жорстких ідеологічних опонентів – міської влади і опозиції». На його думку, подібна зважена позиція основних політичних опонентів у регіоні пояснюється неготовністю перебирати на себе весь негативний багаж за ініціацію виборів.

«Можна впевнено говорити, що харківський виборець виступає категорично проти проведення позачергових парламентських виборів. Саме тому жорстке позиціонування у зв`язку з цим позбавить політичної динаміки тих, хто зважиться на цей крок», - переконаний О.ГОЛОБУЦЬКИЙ.