Харків. 6  листопада. УНІАН. Народний депутат України Олександр ФЕЛЬДМАН (БЮТ) вважає, що в рамках Держбюджету-2009 необхідно не допустити «заморожування» соціальних статей, як цього вимагає МВФ і Секретаріат Президента. Про це йдеться у коментарі А.ФЕЛЬДМАНА, переданому УНІАН.

На думку О.ФЕЛЬДМАНА, «заморожування» соціальних статей не слід робити з кількох причин. По-перше, тому що соціальні стандарти в Україні є і без того одними з  найнижчих в Європі. По-друге, тому що перехід економічної кризи в соціальну матиме продовженням подальше зростання політичного протистояння і зробить ефективний розвиток економіки неможливим. Криза тоді стане елементом системи. По-третє, тому, що збереження соціальних стандартів на нинішньому низькому рівні в умовах довготривалої кризи поставить мільйони малозабезпечених людей за межі виживання. Через 2-3 роки нас буде вже не 48 млн., а в кращому разі 45. Незрозуміло, заради кого тоді взагалі існує держава та економіка, якщо не заради добробуту людей.

О.ФЕЛЬДМАН вважає, що «для держави важливо уміти робити правильний ціннісний вибір в умовах кризи - або підтримати мільйони своїх громадян, або десяток комерційних банків, які, за великим рахунком, самі винні в своїх проблемах. Стратегічно правильно - підтримати людей, які протягом кількох років «витягнуть» економіку України з кризи і зроблять її сильнішою, ніж, фактично, іноземного інвестора, який через підконтрольні йому сегменти банківської системи, виведе засоби МВФ туди, звідки вони прийшли, «повісивши» на ще більш збідніле суспільство відсотки по позиках.

Відео дня