Харків. 25 серпня. УНІАН. Сьогодні у Куп’янську Харківської області відбулося урочисте відкриття нового вокзального комплексу на станції «Куп’янськ-Вузлова».

Як передає кореспондент УНІАН, у відкритті взяли участь генеральний директор «Укрзалізниці» Михайло КОСТЮК, начальник Південної залізниці Віктор ОСТАПЧУК, голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ.

За словами М.КОСТЮКА, залізничний вокзал у Куп’янську, що діяв досі, був збудований наприкінці XIX століття, він уже не відповідає вимогам до безпеки пасажирських перевезень, тому було вирішено звести триповерховий вокзальний комплекс місткістю на 400 пасажирів.

Відео дня

Комплекс складається з двох секцій – для потягів далекого і приміського сполучення. Вартість будівництва - 50 млн. грн. Роботи велися з березня 2006 року.

З нагоди завершення будівництва вокзального комплексу привітання колективу Південної залізниці надіслала прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО. Вона подякувала за подарунок на честь 18-ї річниці Незалежності України.

Новий вокзальний комплекс побудований у рамках програми підготовки України до Євро-2012. Станція «Куп’янськ-Вузлова» діє на головному залізничному ходу, який забезпечує транспортний зв’язок України з Росією.