Батьки депутата Московської районної ради Харкова Олега МЕДВЕДЄЕВА заявили, що вважають сфабрикованою справу про замах на життя мера Харкова Михайла ДОБКІНА та секретаря міськради Геннадія КЕРНЕСА, у чому звинувачують їхнього сина.

Як передає кореспондент УНІАН, свою точку зору Анатолій та Людмила МЕДВЕДЄВИ висловили 28 жовтня під час перерви в суді, який у закритому режимі розглядав зазначену справу.

«По-моєму, це сплановане все, вони самі все це «состряпали», - сказала Л.МЕДВЕДЄВА про людей, які в 2006 році напали і порізали її сина О.МЕДВЕДЄВА.

Відео дня

Батько А.МЕДВЕДЄВ окремо в інтерв’ю журналістам заявив, що з його точки зору «все це сфабриковане». Він стверджує, що нинішній свідок і автор аудіозаписів про начебто підготовку замаху на вбивство М.ДОБКІНА, Г.КЕРНЕСА та сина секретаря міськради, шантажував О.МЄДВЄДЄВА, вимагаючи від нього 5 тис. доларів за те, що віддасть йому плівки із записами.

«Ми цього так не залишимо, і будемо звертатися до міжнародного суду», - сказав А.МЕДВЕДЄВ. Він повідомив, зокрема, що двоє із трьох нападників, які порізали О.МЕДВЕДЄВА в 2006 році, «сидять за інші злочини».

Адвокат О.МЕДВЕДЄВА Наталія ХОРУНЖА після засідання підтвердила, що слова про шантаж і вимагання Борисом ЗАЙЦЕВИМ грошей за плівки фігурували під час сьогоднішнього засідання суду.

Як повідомляв УНІАН, О.МЕДВЕДЄВА звинувачують за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (навмисне вбивство). Максимальне покарання за цією статтею – довічне позбавлення волі. За версією слідства, О.МЕДВЕДЄВ був організатором спроби вбивства М.ДОБКІНА, Г.КЕРНЕСА та його сина Кирила. О.МЕДВЕДЄВА було затримано 6 грудня 2007 року.

У 2007 році сталися два замахи на життя Г.КЕРНЕСА. У січні біля харківського готелю «Національ» у момент, коли секретар міськради виходив з готелю, спрацював вибуховий пристрій, начинений невеликими металевими предметами. В результаті вибуху ніхто не постраждав.

Другий вибух стався у червні того ж року. Пізно вночі, коли Г.КЕРНЕС виходив з міськвиконкому, спрацював аналогічний вибуховий пристрій. Від вибуху постраждав бізнесмен Ігор ЯЛДІН, який виходив з будівлі разом з Г.КЕРНЕСОМ.

За рік до цього - у липні 2006 року – О.МЕДВЕДЄВ потрапив до лікарні швидкої допомоги з численними ножовими пораненнями.

У липні 2008 року Г.КЕРНЕС продемонстрував журналістам аудіозапис, на якому, на його думку, О.МЕДВЕДЄВ обговорює з виконавцем вбивство мера Харкова М.ДОБКІНА і секретаря міськради Г.КЕРНЕСА.