Харків. 24 грудня. УНІАН. Перспектива розвитку добросусідських відносин між Україною та Росією «розтоптана» до тих пір, поки заява Президента Чечні Рамзана КАДИРОВА не дезавуйована.

Як повідомили кореспондента УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, таку заяву сьогодні зробив голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ у відповідь на висловлювання президента Чечні.

«КАДИРОВ зобов’язаний дезавуювати свою заяву негайно. Або за нього це повинні негайно зробити вищі керівники Росії. Негайно! Невідкладно!», - підкреслив А.АВАКОВ.

Відео дня

На думку А.АВАКОВА, подібна заява Президента Чечні є підтвердженням того, що «свобода, рівність, пошана до інших країн і народів у сучасній Росії остаточно розтоптані».

«Україна була, є і буде незалежною демократичною європейською державою, поза ставленням до цього факту російського чиновника», - наголосив А.АВАКОВ.

Він підкреслив, що «лише добросусідські відносини і взаємна повага до незалежності, територіальної цілісності та національної гідності – запорука миру і успішного розвитку обох країн».

А.АВАКОВ висловив сподівання, що Російська Федерація негайно вибачиться за образливу заяву Рамзана КАДИРОВА.