Харків. 14 червня. УНІАН. Протизаконні дії попередньої влади Харківщини при вирішенні «земельних питань» призвели до втрати 2.5 млн. грн. бюджетних коштів.

Як передає кореспондент УНІАН про це повідомив сьогодні на прес-конференції начальник Головного управління Держкомзему в Харківській області Михайло КЛЕПАЧ.

За його словами, порушення були виявлені під час перевірка законності розпоряджень райдержадміністрацій щодо оренди землі та передачі її в постійне користування, які були видані з початку 2005-го по 1 квітня 2010 року. На даний момент інвентаризація закінчена лише в кількох районах області, в числі яких Вовчанський та Зміївський. Результати перевірки показали численні порушення, які допускалися представниками районної влади при складанні договорів.

Відео дня

В результаті «протизаконних дій попереднього керівництва обласний та місцеві бюджети втратили близько 2.5 мільйона гривень», - заявив М.КЛЕПА.

При цьому, як один з прикладів, він навів незаконне захоплення понад 200 га лісової землі житлово-будівельним кооперативом «Вікторія» - в угоді було використано фіктивне рішення суду.

«При вивченні документів встановлено, що за допомогою фіктивних рішень Печерського суду м.Київ ОК «ЖБК «Вікторія» незаконно заволоділо 70 га і 140 га землі, що належала Данилівському дослідному державному лісовому господарству імені Висоцького. Насправді рішення, які були надані Державному земельному кадастру посадовими особами ОК «ЖБК «Вікторія», Печерським судом ніколи не приймалися», - повідомив М.КЛЕПАЧ.

За його словами, «Вікторія» «ці землі продала підставним підприємствам «Харківська Швейцарія» і «Харківська Швейцарія Люкс». Вони у свою чергу почали реалізацію ділянок за комерційною ціною від 2000 до 5000 доларів за сотку».

За фактом підробки рішення суду прокуратурою Києва порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину ч.ч.1, 3 ст.358 КК України, а також ч.4 ст.190 КК України за фактом заволодіння земельною ділянкою, повідомив М.КЛЕПАЧ.