Харків. 7 лютого. УНІАН. Всі потужності Концерну «Стирол», які простоюють, будуть запущені у другому півріччі цього року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Харкові повідомив бізнесмен, власник Group DF Дмитро ФІРТАШ.

Він зазначив, що наприкінці 2010 року потужності концерну були завантажені лише на 50%, але зараз триває робота з відновлення виробництва.

Відео дня

«Стирол» працював до кінця року в навантаженні 50%. Тепер ми робимо всі реконструкції. Ми вже практично повністю запустили селітру, два карбоніти запустили. Плануємо до кінця вересня цього року запустити третій аміак, який не працював останні 6 років. Тобто, я думаю, що ми виведемо його на 100% потужність», - сказав Д.ФІРТАШ.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2010 року ВАТ «Концерн «Стирол» увійшло до холдингу OSTCHEM Group, підконтрольний Group DF Д.ФІРТАША. Таким чином, до складу холдингу OSTCHEM Group входять чотири виробники мінеральних добрив азотної групи: ВАТ «Рівнеазот», ВАТ «Концерн «Стирол», ЗАТ «Таджиказот» в Таджикистані та АТ «Нітроферт» в Естонії. За попередніми оцінками, сума річних інвестицій в хімічні підприємства Group DF становитиме понад 100 млн. дол.