Харків. 28 березня. УНІАН. Завтра працівники державного підприємства «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» отримають заробітну плату за один відпрацьований місяць.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу за підсумками робочої зустрічі з представниками трудового колективу підприємства повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло ДОБКІН.

«Ми сьогодні прийшли до спільного знаменника, що, за нашими розрахунками, сьогодні до вечора повинні зайти гроші на підприємство, і завтра має розпочатися виплата заробітної плати в розмірі одного місяця», - сказав М.ДОБКІН.

Відео дня

Губернатор зазначив, що управляючий санацією заводу самостійно обере місяць, за який буде погашена заборгованість.

«Період обере санатор, який це буде період - 2008 рік, 2009 рік – тут це не настільки важливо, найважливіше, що за один відпрацьований місяць у повному обсязі буде виплачена заробітна плата всім співробітниками», - сказав він.

«Завдання поставлене так, щоб завтра почати виплачувати людям заробітну плату», - підкреслив М.ДОБКІН.

За словами губернатора, погашення частини боргу із заробітної плати відбудеться за рахунок кредиту одного з київський банків.

Як повідомляв УНІАН, зранку 21 березня у Харкові працівники заводу ім. Шевченка перекрили вулицю поблизу прохідної підприємства, вимагаючи виплати зарплати. За даними профспілок, борги із зарплати на цьому підприємстві становлять понад 27 млн. грн.

Того ж дня питання невиплати зарплати на заводі було розглянуто на спільному засіданні колегії Харківської облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Довідка УНІАН. ДП «Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка» виробляє спецтехніку, устаткування для зв`язку, АСУ для АЕС, ТЕС і ГЕС, устаткування для залізниць і газової промисловості. Міністерство економіки України 4 жовтня 2010 року затвердило план санації підприємства.