Київ виділив додаткові кошти на допомогу сім’ям учасників АТО – КМДА / фото kievcity.gov.ua

У рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» столиця додатково виділить 50,986 млн грн на надання матеріальної допомоги киянам-уповноваженим членам сімей загиблих киян-учасників антитерористичної операції за належні для одержання або одержані ними земельні ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

«Програма «Турбота. Назустріч киянам» завжди виступала суттєвою підтримкою від київської влади для малозахищених верст населення. Тому змінами у програмі ми додатково передбачили й ще одну виплату до визначних дат окремим категоріям соціально незахищених верств населення та ветеранам війни міста», – прокоментував директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

Він також зазначив, що завдяки перерозподілу коштів із заходу програми щодо забезпечення часткової компенсації витрат окремим категоріям киян на придбання продуктів першої необхідності стало можливим направити асигнування на наступні заходи:

Відео дня
  • надання одноразової адресної матеріальної допомоги малозабезпеченим мешканцям та киянам, які опинилися у складних життєвих обставинах, для районних державних адміністрацій згідно з потребою – 47,6 млн грн;
  • забезпечення осіб пенсійного віку та осіб з інвалідністю мобільними системами екстреного оповіщення з їх абонентською підтримкою – 34,4 млн грн;
  • забезпечення безкоштовним харчуванням та продуктовими наборами малозабезпечених одиноких громадян та інших киян – 5 млн грн.

«Також у програмі з’явиться ще один захід – щодо виготовлення посвідчення бійця-добровольця, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України. На його реалізацію додатково з бюджету міста буде виділено 4,8 тис. грн», – додав Юрій Крикунов.