Домашнє консервування на зиму в жовтні-листопаді / depositphotos.com

Як правило, в жовтні-листопаді сезон консервації закінчується. До цього часу полки комори або льоху переповнені смачними заготовками, а господарочкам залишається лише зробити завершальні штрихи. УНІАН розповість, що потрібно консервувати на зиму в кінці осені.

Заготовки на зиму в жовтні-листопаді - варіанти

Навіть зараз, в кінці місяця, а потім і в останній місяць осені ще можна встигнути законсервувати деякі смаколики, наприклад, фрукти і ягоди, а також деякі овочі та овочеві салати.

Гриби і цибуля

Відео дня

Мариновані опеньки швидкого приготування - один з варіантів вдалої зимової заготовки. Їх може зробити кожна господиня, адже гриби зараз ще можна купити в магазині або на ринку за більш-менш демократичною ціною. Мариновані печериці також беруть участь в цьому списку - все залежить від того, які гриби вам більше подобаються. Раніше ми також говорили про те, як готувати гливи, для тих, хто хоче смачно посмажити їх або замаринувати на зиму.

Ви навіть можете зробити мариновану цибулю на зиму, щоб завжди мати доступ до пікантного овочу, яким можна доповнити будь-яку страву.

Капуста

Квашена капуста вважається однією з найбільш чудових закусок для українців. УНІАН пропонує рецепт квашеної капусти на зиму, який сподобається навіть тим, хто скептично ставиться до таких ласощів. Капуста по-корейськи - ще один варіант зимової заготовки, але вже для тих, хто вважає за краще гострі закуски. Ну а тим, хто не хоче витрачати багато часу на консервацію, точно сподобається хрустка квашена капуста швидкого приготування за 3 години - це особливо зручно, якщо ви хочете зробити таку закуску на вечерю.

Перець і помідори

Болгарський перець - смачний і корисний овоч, який також можна законсервувати. УНІАН розповідає, як заготовити болгарський перець на зиму, щоб забезпечити себе смачним закачуванням в холодну пору року. Бабусине лечо на зиму - теж вдалий варіант, якщо вам подобаються подібні консервовані страви.

Що стосується помідорів, зараз вони коштують досить багато, але якщо ви дуже любите такий овоч і хочете закрити гострі помідори на зиму, то ціна вас не повинна бентежити. Смачною заготівлею будуть і мариновані помідори - їх можна готувати безпосередньо до столу або закочувати в банки. Також ми говорили про те, як смачно приготувати зелені помідори - порада для тих, хто віддає перевагу саме такому виду овочевої культури. 

Овочеві заправки, пасти і аджика

Овочева заправка на зиму - універсальна консервація, яку потім можна використовувати для приготування різних страв. Так само точно, як і заправка для борщу на зиму - паличка-виручалочка будь-якої запасливої господині. Грузинська аджика - унікальний соус, який вважають за краще любителі гострого, так що, ми настійно рекомендуємо приготувати його. Томатна паста на зиму - вдала заготовка для тих, хто мислить далекоглядно - роблячи її, вам не доведеться кожного разу витрачати час на таку заправку в майбутньому.

Квасоля і буряк

Квасоля в томаті на зиму - чудовий варіант консервації не тільки для вегетаріанців, але і для тих, хто просто любить бобові. Ікра з буряка на зиму - смачна і корисна заготовка, яка зараз доступна кожному, адже овоч в магазинах коштує дуже дешево.

Яблука і калина

Незважаючи на те, що яблуні вже не плодоносять, в магазинах можна знайти дешеві сорти. З них вийде зробити кілька смачних заготовок. Раніше ми говорили про те, що можна приготувати з яблук на зиму - у переліку вказували варення, джеми та різні смаколики. Яблучне повидло на зиму - ще одна корисна заготовка, яку люблять і дорослі, і діти. Багатьом з вас може стати в нагоді рецепт компоту з яблук на зиму - смачний і корисний напій.

Відповідаючи на питання про те, що приготувати з калини, ми наводимо в приклад кілька найбільш вдалих варіантів зимової ягідної консервації.

Гарбуз і обліпиха

Маринована гарбуз на зиму - незвичайна заготовка, яку цілком можна зробити в жовтні і листопаді - на прилавках магазинів великий вибір даної культури. Для тих, хто цікавиться, як зберегти обліпиху на зиму, щоб завжди мати доступ до корисної ягоді, УНІАН пропонує кілька шикарних рецептів.

Горіхи

Горіхи - також доступний продукт для консервації, який цілком можна використовувати. Приміром, горіхове варення - це не тільки смачно і корисно, але і дуже просто навіть для тих, хто ніколи нічого не консервував. Якщо вам такий варіант з якихось причин не підходить і питання про те, що приготувати з горіхів на зиму, все одно залишається, ми зібрали кілька рецептів аджики, козинаків та інших оригінальних страв.

Вас також можуть зацікавити новини: