
Консервована заправка для страв - це, свого роду, напівфабрикат, який господині починають заготовлювати влітку. Вся справа в тому, що маючи таку основу, ви приготуєте супи, рагу, печеня або будь-які інші страви набагато швидше. До того ж, літо - сезон овочів, саме зараз можна про запас запастися необхідною консервацією.
Як готується солона заправка для супу на зиму і який рецепт краще вибрати для других страв - читайте на УНІАН.
Раніше ми говорили про те, як готується заправка для борщу на зиму.
Гостра овочева заправка на зиму
Із вказаної кількості продуктів виходить 10 банок по 500 мл.
- Морква - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 1 кг
- Перець солодкий - 1 кг
- Кабачки - 1 кг
- Помідори - 500 гр
- Часник - 1 головка
- Перець чилі - 1 стручок
- Сіль кам'яна - 35 гр
- Цукор - 50 гр
- Яблучний оцет - 30 гр
- Рослинна олія - 50 гр
- Паприка - 3 ч. л
- Коріандр, гірчиця, кмин
Моркву, цибулю, перець і кабачки очистити, промити, нарізати кубиками і викласти в чашу блендера. Туди ж додати часник і перець чилі, потім подрібнити овочі. У сотейник вилити рослинне масло, висипати цукор, сіль і паприку. Додати всі спеції, потім підігріти на маленькому вогні. З'єднати овочеву суміш з приправами, додати оцет, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 45 хвилин. Викласти заправку в стерилізовані банки, остудити, потім прибрати в прохолодне місце.
Зимова заправка для розсольнику
Із вказаної кількості продуктів виходить 2 банки по 500 мл і 1 банка на 330 мл.
- Рис - 170 г
- Огірки - 1 кг
- Морква - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 50 г
- Олія рослинна - 70 мл
- Оцет 9 % - 35 мл
- Цукор - 35 г
- Сіль - 1,5 ст. л
- Лавровий лист - 2 шт.
- Перець чорний горошком - 5 шт.
Рис промити, викласти в каструлю, залити водою і варити до готовності. Огірки вимити, нарізати тонкою соломкою, потім так само вчинити з цибулею. Морква очистити, вимити і натерти на тертці. У каструлі з товстим дном з'єднати всі овочі, додати цукор, сіль, рослинне масло, оцет, лавровий лист і перець. Поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити під кришкою 40 хвилин.
Додати рис, перемішати, знову накрити кришкою і варити 15 хвилин. За бажанням можна додати більше солі або цукру. Викласти заправку для розсольнику в стерилізовані банки, закрити кришками і перевернути. Після охолодження зберігати в прохолодному місці.
Заправка для супу на зиму з сіллю
Із вказаної кількості продуктів виходить 10 банок по 450 мл.
- Морква - 1 кг
- Помідор - 1 кг
- Перець солодкий - 1 кг
- Цибуля ріпчаста - 1 кг
- Зелень - 300 г (петрушка, кріп, кінза)
- Сіль - 1 кг (крупного помелу)
Моркву вимити, почистити і натерти на тертці. Очистити і дрібно нарізати цибулю, те ж саме зробити з перцем. Помідори вимити і нарізати дрібними кубиками. Всі овочі скласти в миску або каструлю, додати подрібнену зелень. Висипати сіль і ретельно перемішати. Викласти заправку в стерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в прохолодному місці.