Прості заготовки на зиму-рецепти / depositphotos.com

Консервована заправка для страв - це, свого роду, напівфабрикат, який господині починають заготовлювати влітку. Вся справа в тому, що маючи таку основу, ви приготуєте супи, рагу, печеня або будь-які інші страви набагато швидше. До того ж, літо - сезон овочів, саме зараз можна про запас запастися необхідною консервацією. 

Як готується солона заправка для супу на зиму і який рецепт краще вибрати для других страв - читайте на УНІАН.

Раніше ми говорили про те, як готується заправка для борщу на зиму.

Відео дня

Гостра овочева заправка на зиму

Із вказаної кількості продуктів виходить 10 банок по 500 мл.

  • Морква - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Перець солодкий - 1 кг
  • Кабачки - 1 кг
  • Помідори - 500 гр
  • Часник - 1 головка
  • Перець чилі - 1 стручок
  • Сіль кам'яна - 35 гр
  • Цукор - 50 гр
  • Яблучний оцет - 30 гр
  • Рослинна олія - 50 гр
  • Паприка - 3 ч. л
  • Коріандр, гірчиця, кмин

Моркву, цибулю, перець і кабачки очистити, промити, нарізати кубиками і викласти в чашу блендера. Туди ж додати часник і перець чилі, потім подрібнити овочі. У сотейник вилити рослинне масло, висипати цукор, сіль і паприку. Додати всі спеції, потім підігріти на маленькому вогні. З'єднати овочеву суміш з приправами, додати оцет, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити 45 хвилин. Викласти заправку в стерилізовані банки, остудити, потім прибрати в прохолодне місце. 

Зимова заправка для розсольнику

Із вказаної кількості продуктів виходить 2 банки по 500 мл і 1 банка на 330 мл.

  • Рис - 170 г
  • Огірки - 1 кг
  • Морква - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 50 г
  • Олія рослинна - 70 мл
  • Оцет 9 % - 35 мл
  • Цукор - 35 г
  • Сіль - 1,5 ст. л
  • Лавровий лист - 2 шт.
  • Перець чорний горошком - 5 шт.

Рис промити, викласти в каструлю, залити водою і варити до готовності. Огірки вимити, нарізати тонкою соломкою, потім так само вчинити з цибулею. Морква очистити, вимити і натерти на тертці. У каструлі з товстим дном з'єднати всі овочі, додати цукор, сіль, рослинне масло, оцет, лавровий лист і перець. Поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння, потім зменшити вогонь і варити під кришкою 40 хвилин.

Додати рис, перемішати, знову накрити кришкою і варити 15 хвилин. За бажанням можна додати більше солі або цукру. Викласти заправку для розсольнику в стерилізовані банки, закрити кришками і перевернути. Після охолодження зберігати в прохолодному місці.

Заправка для супу на зиму з сіллю

Із вказаної кількості продуктів виходить 10 банок по 450 мл.

  • Морква - 1 кг
  • Помідор - 1 кг
  • Перець солодкий - 1 кг
  • Цибуля ріпчаста - 1 кг
  • Зелень - 300 г (петрушка, кріп, кінза)
  • Сіль - 1 кг (крупного помелу)

Моркву вимити, почистити і натерти на тертці. Очистити і дрібно нарізати цибулю, те ж саме зробити з перцем. Помідори вимити і нарізати дрібними кубиками. Всі овочі скласти в миску або каструлю, додати подрібнену зелень. Висипати сіль і ретельно перемішати. Викласти заправку в стерилізовані банки, закрити кришками і зберігати в прохолодному місці.

Вас також можуть зацікавити новини: