Яблука-популярні і доступні фрукти, які можна по-різному заготовити на зиму. Деякі господині навіть цікавляться, як заморозити яблука для шарлотки в свіжому вигляді, паралельно вибираючи рецепти варення і компотів. УНІАН розповість, які солодощі з яблук на зиму можна приготувати самостійно.
Раніше ми говорили про те, як готувати яблучне повидло на зиму і давали перевірений рецепт компоту з яблук на зиму.
Джем з яблук - рецепт на швидку руку
- яблука - 700 гр;
- цукор - 400 гр;
- вода - 150 мл.
Яблука вимити, розрізати на частини, прибрати насіння, зрізати шкірку і плодоніжки. Нарізати яблука часточками і викласти в каструлю з товстим дном. Влити воду і додати 200 гр цукру. Помішуючи, довести до кипіння, потім поставити мінімальний вогонь і варити джем 30 хвилин. Додати решту цукру і, помішуючи, варити ще 60 хвилин. Банки для консервації вимити гарячою водою з содою, потім обдати окропом разом з кришками. Перекласти яблучний джем в банки і закатати.
Варення з яблук шматочками - рецепт
- яблука - 1 кг;
- цукор - 1 кг.
Яблука вимити, видалити серцевину і плодоніжки, нарізати фрукти тонкими часточками. Яблука зважити і засипати їх кількістю цукру, рівною за вагою яблукам. Залишити фрукти в цукрі на 12 годин, щоб вони дали сік.
Поставити каструлю з яблуками на вогонь, і, помішуючи, нагріти масу. Довести до кипіння і варити на повільному вогні 5 хвилин. Повністю остудити варення, потім знову поставити на вогонь і варити ще 5 хвилин. Повторити процедуру втретє. Після цього перекласти варення в стерилізовані банки і закатати кришками.
Мочені яблука - рецепт в банку на зиму
- яблука - 2 кг;
- вода - 2.5 л;
- цукор - 130 гр;
- сіль - 20 гр.
З'єднати воду з сіллю і цукром в каструлі, поставити на вогонь і зварити сироп. Яблука ретельно вимити і укласти в банки. Зверху залити сиропом і щільно закрити банку капроновою кришкою.
Корисна порада: перший час сироп потрібно буде підливати, так як яблука вберуть велику його кількість.
Як заморозити яблука з цукром на зиму
- яблука - 1 кг;
- цукор - 3 ст. л.
Яблука вимити, нарізати часточками, викласти на деко, застелене папером або фольгою. Зверху посипати цукром і прибрати в морозилку до повного замерзання. Потім дістати яблука, перекласти їх в пакет і знову прибрати в морозилку.