Як зберегти яблука для шарлотки на зиму / фото ua.depositphotos.com

Яблука-популярні і доступні фрукти, які можна по-різному заготовити на зиму. Деякі господині навіть цікавляться, як заморозити яблука для шарлотки в свіжому вигляді, паралельно вибираючи рецепти варення і компотів. УНІАН розповість, які солодощі з яблук на зиму можна приготувати самостійно.

Раніше ми говорили про те, як готувати яблучне повидло на зиму і давали перевірений рецепт компоту з яблук на зиму.

Джем з яблук - рецепт на швидку руку

  • яблука - 700 гр;
  • цукор - 400 гр;
  • вода - 150 мл.

Яблука вимити, розрізати на частини, прибрати насіння, зрізати шкірку і плодоніжки. Нарізати яблука часточками і викласти в каструлю з товстим дном. Влити воду і додати 200 гр цукру. Помішуючи, довести до кипіння, потім поставити мінімальний вогонь і варити джем 30 хвилин. Додати решту цукру і, помішуючи, варити ще 60 хвилин. Банки для консервації вимити гарячою водою з содою, потім обдати окропом разом з кришками. Перекласти яблучний джем в банки і закатати.

Відео дня

Варення з яблук шматочками - рецепт

  • яблука - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Яблука вимити, видалити серцевину і плодоніжки, нарізати фрукти тонкими часточками. Яблука зважити і засипати їх кількістю цукру, рівною за вагою яблукам. Залишити фрукти в цукрі на 12 годин, щоб вони дали сік.

Поставити каструлю з яблуками на вогонь, і, помішуючи, нагріти масу. Довести до кипіння і варити на повільному вогні 5 хвилин. Повністю остудити варення, потім знову поставити на вогонь і варити ще 5 хвилин. Повторити процедуру втретє. Після цього перекласти варення в стерилізовані банки і закатати кришками.

Мочені яблука - рецепт в банку на зиму

  • яблука - 2 кг;
  • вода - 2.5 л;
  • цукор - 130 гр;
  • сіль - 20 гр.

З'єднати воду з сіллю і цукром в каструлі, поставити на вогонь і зварити сироп. Яблука ретельно вимити і укласти в банки. Зверху залити сиропом і щільно закрити банку капроновою кришкою. 

Корисна порада: перший час сироп потрібно буде підливати, так як яблука вберуть велику його кількість.

Як заморозити яблука з цукром на зиму

  • яблука - 1 кг;
  • цукор - 3 ст. л.

Яблука вимити, нарізати часточками, викласти на деко, застелене папером або фольгою. Зверху посипати цукром і прибрати в морозилку до повного замерзання. Потім дістати яблука, перекласти їх в пакет і знову прибрати в морозилку.

Вас також можуть зацікавити новини: