
Квашена капуста завжди була і буде прекрасним доповненням як до обіду, так і до святкового столу. Існує кілька перевірених способів, як можна швидко заквасити капусту. Цей рецепт швидкого приготування ще нікого не підводив.
Хрустка та соковита квашена капуста не раз виручала багатьох господинь. Особливо, коли часу на приготування обіду чи вечері залишається небагато, дуже доречно тримати при собі таку смачну заготовку.
Рецепт хрусткої квашеної капусти
Напевно ніхто не стане сперечатися, що квашена капуста - універсальний продукт. Це і самостійна страва, так і один зі складових інгредієнтів багатьох інших.
Як легко і швидко заквасити капусту?
Інгредієнти
- Білокачанна капуста - 0,5 кг
- Морква - 1 шт
- Вода - 2 ст.
- Сіль - 30 г
- Цукор - 70 г
- Оцет столовий 9% - 100 мл
- Олія рослинна - 100 мл

Покроковий рецепт приготування
1. Насамперед необхідно приготувати розсіл. Для цього кип'ятимо воду, додаємо в неї цукор, сіль і олію. Усі інгредієнти при цьому мають повністю розчинитися. Після приготування залишаємо розсіл остигати.
2. Капусту миємо, тонко нарізаємо на смужки та гарненько розминаємо.
3. моркву тремо, додаємо до капусти та перемішуємо.
4. Капусту з морквою щільно укладаємо в заздалегідь приготовані чисті банки, заливаємо розсолом і через якийсь час додаємо оцет.
5. Банки з капустою міцно закриваємо кришками і ставимо їх у прохолодне місце.
Раніше УНІАН писав, як зробити яблучний сік із м'якоттю на зиму без соковижималки.