Маринована гарбуз на зиму/ фото ua.depositphotos.com

В українців не прийнято закривати гарбуз на зиму, хоча в інших країнах це досить популярна закуска. Багато українців навіть не здогадуються, яким смачним цей коренеплід стає в маринованому вигляді. Солодка гарбуз на зиму - це відмінний десерт або легкий перекус, а солона маринований гарбуз добре поєднується з м'ясними стравами або додається в салати.

Маринований гарбуз як манго з апельсином

  • Гарбуз - 1 кг.
  • Лимон - 0.5 шт.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Лимонна кислота - 1 ч. л.
  • Цукор - 250 г.

Гарбуз очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками і викласти в каструлю. Лимон і апельсин дрібно нарізати і видалити кісточки. Додати до гарбуза цукор, цитруси і лимонну кислоту, перемішати. Залишити гарбуз маринуватися на 3 години. Потім поставити гарбуз на маленький вогонь на 10 хвилин, регулярно помішуючи.

Розкласти гарбуз з цитрусами по стерилізованим банкам і залити банки сиропом. Закатати банки стерилізованими кришками. Перевернути догори дном і накрити рушником. Залишити до повного охолодження. 

Відео дня

Гарбуз на зиму до солоних страв

  • Гарбуз-1 кг.
  • Вода - 500 мл.
  • Оцет - 2 ст. л.
  • Гвоздика-10 шт.
  • Запашний перець - 8 шт.
  • Цукор-1.5 скл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Мускатний горіх - 1 чайн.л.
  • Паличка кориці - 1 шт.
  • Імбир - 0.5 чайн.л.

Гарбуз почистити і нарізати кубиками. Викласти гарбуз в каструлю, додати цукор, сіль і оцет, залити теплою водою. Залишити гарбуз маринуватися на ніч.

Гвоздику, запашний перець, корицю і імбир викласти в марлю і зав'язати в "мішечок". Опустити в каструлю з гарбузом і варити гарбуз 10 хвилин. Потім витягнути мішечок зі спеціями. Розкласти гарбуз по стерилізованим банкам і закрити стерилізованими кришками.

Гарбуз як ананас на зиму

  • Гарбуз - 600 г.
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Кориця - 0.5 ч. л.
  • Гвоздика - 3 шт.
  • Перець духмяний - 6-7 горошин.
  • Оцет 9% - 1,5 ст. л.
  • Вода - 400 мл.

Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати кубиками. У каструлю налити воду, додати запашний перець і гвоздику. Довести до кипіння і додати цукор. Варити гарбуз 10-20 хвилин в залежності від віку (пізні варяться довше). 

Перед вимиканням додати в воду оцет. Розкласти гарбуз по стерилізованим банкам і залити маринадом. Закрити прокип'яченими кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: