Смачне домашнє печиво - рецепт / фото pixabay.com

Що може бути найкращим до повсякденного чаювання або кави за смачне печиво? Це найпоширеніший і найулюбленіший вид домашньої випічки, а рецепти його приготування на надзвичайно прості й різноманітні.

Пісочне печиво "Напeрсток"

  • Борошно - 300 г
  • Масло вершкове - 250 г
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор коричневий  - 0,5 ст. (можна взяти звичайний білий + 2 ст.л. меду)
  • Горіхи волоські (очищені) - 1,5 т.
  • Джем (будь-який)

Масло вершкове розм'якшене збити з цукром. Відділити білки від жовтків. Додати жовтки і борошно до збитого з цукром масла. Добре вимішати тісто. Воно має бути м'яким, як пластилін. Накатати з нього кульок.

Читайте такожНіжний та розсипчастий кекс: як приготувати апетитну випічку на сметані

Відео дня

Горіхи перемолоти в блендері. Білки злегка збити виделкою.

Вмочити кульки в білок. Потім обваляти в горіхах. Великим пальцем втиснути серединку й викласти на застелене пекарським папером деко.

Випікати при 170°С. Через п'ять хвилин ще раз пальцем втиснути серединку й випікати ще 15-20 хвилин, печиво набуде золотистого кольору.

Охолодити трохи печиво й ложечкою викласти у середину джем. Можна ще раз поставити їх на 5 хвилин у духовку, щоб прихопився джем.

Печиво "Яблучко "

  • Борошно - 1 ст.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ванільний цукор - за бажанням
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Сіль - 1 дрібка

Духовку нагріти до 180°С. Тим часом збити розм'якшене вершкове масло з цукром, додати яйце, збити до пишної маси. Додати просіяне борошно з розпушувачем, корицею та ваніллю.

Як приготувати ніжне печиво / фото pexels.com

Яблуко очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками й додати до борошняної маси.

Деко змастити рослинною олією і ложечкою викласти тісто. Відправити в духовку на 10-15 хвилин. Печиво має схопитися, але саме при цьому залишитися м'яким.

Печиво "Хвилинка"

  • Маргарин - 200 г
  • Сир плавлений - 2 упаковки по 100 г
  • Борошно - 1 ст.
  • Цукор - за смаком

Натерти на дрібній тертці сирки. Додати до них сирків охолоджений і натертий на великій тертці маргарин і просіяне борошно.

Читайте такожНіжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання

Замісити тісто. Розкачати його на присипаному борошном столі. Формочкою вирізати печиво. Викладемо печиво на деко й злегка присипати їх цукром або корицею (за бажанням).

Якщо хочеться зробити печиво несолодким, можна злегка присипати сіллю та кунжутом або кмином чи іншими спеціями на власний смак.

Випікати в духовці, розігрітій до 180-190°С впродовж 15-20 хвилин, поки не зарум'яняться. Дати трохи охолонути й можна смакувати за чаєм.