
Що може бути найкращим до повсякденного чаювання або кави за смачне печиво? Це найпоширеніший і найулюбленіший вид домашньої випічки, а рецепти його приготування на надзвичайно прості й різноманітні.
Пісочне печиво "Напeрсток"
- Борошно - 300 г
- Масло вершкове - 250 г
- Яйце куряче - 2 шт.
- Цукор коричневий - 0,5 ст. (можна взяти звичайний білий + 2 ст.л. меду)
- Горіхи волоські (очищені) - 1,5 т.
- Джем (будь-який)
Масло вершкове розм'якшене збити з цукром. Відділити білки від жовтків. Додати жовтки і борошно до збитого з цукром масла. Добре вимішати тісто. Воно має бути м'яким, як пластилін. Накатати з нього кульок.
Читайте такожНіжний та розсипчастий кекс: як приготувати апетитну випічку на сметані
Горіхи перемолоти в блендері. Білки злегка збити виделкою.
Вмочити кульки в білок. Потім обваляти в горіхах. Великим пальцем втиснути серединку й викласти на застелене пекарським папером деко.
Випікати при 170°С. Через п'ять хвилин ще раз пальцем втиснути серединку й випікати ще 15-20 хвилин, печиво набуде золотистого кольору.
Охолодити трохи печиво й ложечкою викласти у середину джем. Можна ще раз поставити їх на 5 хвилин у духовку, щоб прихопився джем.
Печиво "Яблучко "
- Борошно - 1 ст.
- Яблуко - 1 шт.
- Цукор - 0,5 ст.
- Яйце куряче - 1 шт.
- Масло вершкове - 50 г
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Ванільний цукор - за бажанням
- Кориця - 0,5 ч. л.
- Сіль - 1 дрібка
Духовку нагріти до 180°С. Тим часом збити розм'якшене вершкове масло з цукром, додати яйце, збити до пишної маси. Додати просіяне борошно з розпушувачем, корицею та ваніллю.

Яблуко очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками й додати до борошняної маси.
Деко змастити рослинною олією і ложечкою викласти тісто. Відправити в духовку на 10-15 хвилин. Печиво має схопитися, але саме при цьому залишитися м'яким.
Печиво "Хвилинка"
- Маргарин - 200 г
- Сир плавлений - 2 упаковки по 100 г
- Борошно - 1 ст.
- Цукор - за смаком
Натерти на дрібній тертці сирки. Додати до них сирків охолоджений і натертий на великій тертці маргарин і просіяне борошно.
Читайте такожНіжний чізкейк: як приготувати неймовірний десерт без випікання
Замісити тісто. Розкачати його на присипаному борошном столі. Формочкою вирізати печиво. Викладемо печиво на деко й злегка присипати їх цукром або корицею (за бажанням).
Якщо хочеться зробити печиво несолодким, можна злегка присипати сіллю та кунжутом або кмином чи іншими спеціями на власний смак.
Випікати в духовці, розігрітій до 180-190°С впродовж 15-20 хвилин, поки не зарум'яняться. Дати трохи охолонути й можна смакувати за чаєм.