Київ. 16 лютого. УНІАН. До кінця 2011 року Львівщина очікує на 90 млн. грн. бюджетних коштів на підготовку до проведення зимової Олімпіади 2022 року.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк.

Він нагадав, що до кінця 2014 року Львів має подати заявку у Міжнародний олімпійський комітет на отримання права на проведення зимової Олімпіади 2022 року. “Це амбітні плани, але вони в стадії реалізації”, - сказав губернатор.

Відео дня

Михайло Цимбалюк зазначив, що цього року область має з державного бюджету вже отримати 90 млн. грн. на початок реалізації програми підготовки об’єктів до Олімпійських ігор. М.Цимбалюк сказав, що ця програма дасть можливість у Львові побудувати льодовий палац, ще декілька об’єктів, олімпійське селище, а також розвивати гірськолижні курорти на території області. “І ми сподіваємось, що спільними планами це вдасться реалізувати”, – додав він.

Також губернатор зазначив, що завданням області є забезпечити ефективне функціонування закладів спортивної сфери і після проведення великих міжнародних змагань. “Щоб вони ефективно використовувалися державою і з цього мали користь не тільки Львівщина, а й вся Україна. Гірськолижні курорти – це також довготривала перспектива. Слід подумати, як ми будемо використовувати ці об’єкти після Олімпіади, або якщо Україна це право не отримає”, – сказав М.Цимбалюк.