Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України подав апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва про скасування націоналізації "Приватбанку".

Читайте такожЕкономіст спрогнозував, як рішення суду щодо "ПраватБанку" вплине на фінансову систему України

Як свідчать дані реєстру апеляційних скарг, Кабмін є заявником апеляційної інстанції у справі за позовом екс-власника банку Ігоря Коломойського проти Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Національного банку, уряду та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Відео дня

В якості третьої сторони в справі виступають "ПриватБанк" та Міністерство фінансів України.

Зазначається, що апеляційна скарга датована 16 травня.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів прийняв рішення націоналізувати "ПриватБанк" в грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки та оборони. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський і його партнер Геннадій Боголюбов.

18 квітня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про націоналізацію "Приватбанку", а також рішення НБУ про перелік пов'язаних осіб фінустанови, що стало основою для конвертації зобов'язань перед ними в акції.

Міжнародні партнери України, включаючи Міжнародний валютний фонд, Представництво Євросоюзу, Європейський банк реконструкції та розвитку, Всесвітній банк і посольство США, виступили із заявами про підтримку націоналізації "Приватбанку".