З 10 червня спостерігалося поступове накопичення забруднюючих речовин / УНІАН

У Києві досі нічим дихати – через суху спекотну погоду, що стабільно встановилася від 10 червня, відсутність значного вітру, наявність у приземному шарі повітря затримуючих шарів, відсутність перемішування приземного повітря з верхніми шарами, відбувалося накопичення шкідливих домішок забруднюючих речовин у приземному шарі повітря.

Читайте такожВ Україні завтра буде спекотно, на заході пройдуть зливи з грозами (карта)

У Державній службі з питань надзвичайних ситуацій констатують, що від 10 червня спостерігалося поступове накопичення забруднюючих речовин, особливо діоксиду азоту NO2 та формальдегіду. Найбільша концентрація забруднюючих речовин спостерігається наприкінці тижня (у п'ятницю), за вихідні концентрація дещо зменшується, а починаючи від понеділка знову поступово зростає, що свідчить про вплив автотранспорту.

Відео дня

Радіаційна обстановка в Києві та області стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні ґрунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують допустимих значень.

Протягом 22-25 червня синоптична ситуація в Києві суттєво не зміниться. Покращення ситуації очікується в останні дні червня.

Тим часом на неділю, 23 червня, синоптики обіцяють дощі лише окремим регіонам. Денна температура в більшості регіонів сягатиме 34 градусів.