Лісові пожежі в центральній Португалії змушують людей залишати свої будинки, на боротьбу з вогнем в регіон відправлені сотні пожежників.

Відео дня

В одному з сіл від вогню постраждали 20 людей, один із них перебуває у важкому стані. Також від вогню постраждали щонайменше семеро пожежників, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на Reuters.

У гасінні трьох вогнищ в гористих околицях міста Каштелу-Бранку задіяні літаки і вертольоти. У неділю влада повідомила, що два вогнища з трьох були взяті під контроль.

Читайте такожАбсолютний рекорд: у Франції температура перевищила 45 градусів (фоторепортаж)

Заведено кримінальну справу за підозрою в підпалі, повідомляє Reuters. Як заявив міністр внутрішніх справ Португалії Едуардо Кабріто, влада вважає дивним те, що всі загоряння почалися приблизно в одному і тому ж районі в суботу між 14:30 і 15:30 за місцевим часом.

Пожежі поширилися через сильний вітер, що ускладнює їх гасіння. "Ми готові до важкого дня", - заявив у неділю вранці представник служби порятунку Белу Кошту.

До боротьби з пожежами залучена армія. В гасінні задіяні сотні машин, у тому числі бульдозери. Перекриті деякі великі траси.

Місцевого жителя, який отримав опіки першого й другого ступеня, на вертольоті доставили до лікарні в Лісабоні.

Як очікується, у неділю температура повітря у Каштелу-Бранку досягне 31 градуса. У шести регіонах центральної та південної Португалії оголошена підвищена готовність до пожеж.

Лісові пожежі - проблема, з якою Португалія стикається щорічно. В країні теплий клімат та великі лісові угіддя, а з Атлантичного океану дмуть сильні вітри.

Раніше УНІАН повідомляв, що в кількох європейських країнах вирують лісові пожежі.