Ілюстрація REUTERS

Згідно з даними Погода УНІАН, на цьому тижні в Україні значно потеплішає, у деяких регіонах пройдуть сильні дощі.

У понеділок в Україні пройдуть дощі в північних і західних областях. На заході до +25°, в інших регіонах-до +19°...+24°.

Прогноз на 30 вересня / УНІАН

У вівторок в Україні хмарно з проясненнями, на сході пройдуть дощі. Температура вдень на півдні до +24°.

Відео дня
Прогноз на 1 жовтня / УНІАН

У середу, 2 жовтня, без опадів. Найтепліша погода на заході - до +27°. В інших регіонах-до +20°...+25°.

Прогноз на 2 жовтня / УНІАН

У четвер в Україні місцями пройдуть дощі. Вночі по країні температура +5°...+12°, вдень до +26°.

Прогноз на 3 жовтня / УНІАН

У п'ятницю також очікуються дощі, місцями грози. Вдень на півдні до +29°, в інших регіонах-до +26°.

Прогноз на 4 жовтня / УНІАН

28 та 29 вересня в Україні практично без опадів. У суботу вночі прохолодніше буде на заході - до +2°, на решті території +4°...+10°. Вдень температура по країні +9°...+26°. У неділю вночі на заході температура -1°, вдень в Україні від +7° до +19°.

Прогноз на 5 жовтня / УНІАН
Прогноз на 6 жовтня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

30 вересня — Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Це давнє жіноче свято, але з сумним присмаком. Вранці цього дня всім жінкам годилося добре виплакатись, щоб легше стало на душі не тільки собі, але й усім близьким. Жінки з такими іменами у цей день пригощали всіх знайомих і родичів гостинцями, а натомість їх вшановували добрими побажаннями здоров'я, любові й щастя на довгі й довгі роки.

Читайте такожДва "бабиних літа" і невеликий мороз: народний синоптик розповів про погоду у жовтні

1 жовтня — Ярини, преп. Євменія, Арини Шипшинниця Чим сухіше і тепліше початок жовтня, тим пізніше настане зима. Якщо на Ярини відлетять журавлі, то через два тижні чекай морозів; а як затримаються — зима раніше, ніж 18 листопада, себе не покаже. Якщо в жовтні галки збираються і кричать, то буде ясна погода. Яка погода встановилася на 1 жовтня, така буде і на 1 квітня.

2 жовтня — Трохима Якщо бджоли старанно позаліплювали вічка воском чи прополісом —зима буде суворою; а коли злегка, то теплою.

3 жовтня — Євстахія На Євстафія примічай вітер: північний — до холоду; південний — до тепла, західний — до мокроти; східний — до доброї погоди. На Євстафія туман і тепло, летить довге павутиння — очікується сприятлива осінь. Туманно і тепло, летить біла довга павутина - до сприятливої осені і нескорого снігу. Астаф'єв день - свято млинярів, що працюють на млинах.

4 жовтня — Кіндрата Погода цього дня протримається без змін чотири тижні. Різкий північно-східний вітер на холодну зиму.

5 жовтня — Фотія Якщо листя з берези ще не опало, то сніг ляже пізно; коли ж дерева звільнились, то наприкінці січня буде тривала відлига.

6 жовтня – Інокентія, Зачаття св. Йоана Христителя За спостереженнями ,саме з сьогоднішнього дня починається справжня холодна осінь. Якщо сьогодні випаде перший сніг, то скоро зима. Але якщо лист з берези не впав, то сніг ляже пізно. 6 жовтня мало грибів і багато горіхів — чекай суворої зими Бур'ян високий — снігу взимку буде багато 6 жовтня чути крики гусей, що летять на південь дуже високо — скоро буде зима.

Детальніше про погоду у вашому місті дізнавайтеся через сервіс Погода УНІАН.