З'явився прогноз погоди на початок листопада / фото pixabay.com

До України прийшло похолодання - його приніс атмосферний фронт з північно-західної Європи.

Якою буде погода в останній день жовтня та в перші дні листопада та чи справді до України ось-ось прийде справжня зима, "Фактами" розповіли відомі українські синоптики.

Читайте такожХолодно та сухо: синоптик розповіла про погоду в Україні на завтра

Відео дня

За словами синоптика Наталки Діденко, вдень 31 жовтня очікується +2-8 градусів, вночі стовпчики термометрів можуть опуститися до -7. "Холодна погода ще триватиме, але з неділі очікується потепління", - прогнозує вона.

У свою чергу, начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Владислав Білик повідомив, що в найближчі дні в Україні буде холодно й вітряно. Вночі можливі заморозки до -4 градусів. А потім досить відчутно потеплішає.

Дещо інший прогноз дав народний синоптик Леонід Горбань.

"З 1 по 4 листопада денна температура коливатиметься в межах +10-14 градусів. Потім протягом п'яти днів очікується +6-9 градусів. З 12 по 22 листопада в Україну прийдуть перші стійкі морози, до -4 градусів. А 17-18 листопада температура може опуститися навіть до мінус 9-11 градусів. З 23 листопада знову очікується потепління, й до кінця листопада температура буде ще плюсова", - поділився він своїм прогнозом.

Раніше повідомлялося, що цього року довгострокові прогнози на зиму обіцяють і тепло з дощами, й рекордні морози зі снігопадами – найсильнішими за 30 років.