В Україні вирує негода / dsns.gov.ua

З 24 лютого в України через сильний вітер було повалено десятки дерев та пошкоджено десятки будинків.

Читайте такожПерший рівень небезпеки: в Україні оголосили штормове попередження

Про це повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Внаслідок падіння дерева в Одесі загинула одна людина, а також травми отримали 4 особи в Херсоні, Кропивницькому, Івано-Франківську та в Запоріжжі.

Загалом для надання допомоги населенню підрозділами ДСНС було здійснено 211 виїздів, під час яких прибрано 239 повалених дерев.

На території Вінниччині рятувальники 18 разів залучалися на прибирання повалених вітром дерев з проїжджих частин автошляхів, 7 - на демонтаж елементів покрівель та на розкряжування дерева, яке впало на автомобіль. 

Рятувальники Хмельницької області здійснили 28 виїздів на ліквідацію наслідків негоди. Було зафіксовано 25 випадків падіння дерев. Також надзвичайники залучалися на демонтаж аварійної конструкції балкону в місті Шепетівка, який було пошкоджено сильним вітром. Окрім цього, фахівці Служби порятунку Старокостянтинова здійснили виїзд на зрізання електроопори, а вогнеборці обласного центру демонтували пошкоджений внаслідок вітру білборд.

У свою чергу на Херсонщині рятувальники здійснили 57 виїздів, під час яких було прибрано 50 дерев, з яких у Херсоні - 43, в області - 7, а також проведено закріплення будівельних та інших конструкцій.

Нагадаємо, станом на ранок 25 лютого в Україні через негоду залишаються знеструмленими 504 населені пункти у 12 областях.