Вихідними замітатиме аж шість областей України / ДСНС

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час засідання міжвідомчого оперативного штабу державної комісії з питань надзвичайних ситуацій щодо ускладнення погодних умов в Україні.

«Сьогодні вже над півднем України утворився циклонічний вихор, який повільно, але пересувається в північному напрямку над територією України. Дійсно, ускладнення погодних умов вже розпочалось в Одеській та Миколаївській областях, де спостерігаються дуже сильні снігопади, практично дуже мала видимість на дорогах, швидкість вітру досягає 20-22 м/с», - заявив він.

Читайте такожНа вихідних у більшості регіонів України збережуться сильні морози і пройде сніг (карта)

Відео дня

За словами Кульбіди, впродовж 6-7 січня ускладнення погодних умов очікується на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської областях. «Це сильні снігопади, хуртовини, снігові замети. З цих усіх областей ми очікуємо, що найбільша кількість опадів випаде на Одещині та в Миколаївській області – приріст висоти снігового покриву складе 30-35 см. Кіровоградська – 25-30 см, Черкаська, Полтавська та Сумська – 20-25 см», - зазначив він.

«Що стосується Чернігівської, Київської, Вінницької областей – то тут приріст висоти снігу становитиме до 19 см. Спокійна ситуація буде в західних регіонах», - додав директор Українського гідрометцентру.