На території України функціонує понад 3,5 тис. пунктів обігріву / Фото dsns.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій, про це заявив голова ДСНС Микола Чечоткін на засіданні оперативного штабу з регіонами щодо ліквідації наслідків негоди в Україні.

Зокрема, він зазначив, що впродовж 4-6 січня рятувальники витягли зі снігових заметів 140 автомобілів, у яких перебувало 190 людей. В областях працює понад 3500 пунктів обігріву, у яких отримали допомогу більше 20 тис. громадян. Служба порятунку розгорнула понад 100 мобільних пунктів.

Читайте такожУ Миколаївській області через негоду обмежено рух всього автотранспорту

Відео дня

Чечоткін також закликав водіїв не виїжджати на автомобілях на далекі відстані. “Я звертаюся до водіїв з проханням утриматися від користування власними авто та поїздок на далекі відстані. Всі служби цілодобово працюють у посиленому режимі, щоб якомога швидше стабілізувати ситуацію”, - зазначив він.

За даними Укргідрометцентру, впродовж 6-8 січня на території Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Черкаської, Полтавської, Сумської, південних районів Київської, східних районів Вінницької областей очікуються сильні снігопади з утворенням снігового покриву висотою 25-30 см, на Одещині та Миколаївщині до 35 см, сильні тривалі хуртовини, снігові замети.