На цьому тижні в Україні буде спекотно, але спеки не буде / фото ua.depositphotos.com

Новий тиждень принесе в Україну багато дощів і спекотну погоду. Спеки в +37° вже не буде, проте без панамок не обійтися.

Про це повідомляє Погода УНІАН.

У понеділок, 28 червня, частина України заллє дощами. Опади очікуються на півночі, сході та півдні країни, а також у деяких центральних областях. У Донецькій і Дніпропетровській областях можливі грози. Температура опуститься до +25°...+27°, у східних та південних областях - до +30°.

Відео дня
Погода в Україні 28 червня / фото УНІАН

У вівторок, 29 червня, дощі ще більше змістяться на схід країни. Опади очікуються лише на крайніх півночі та півдні України, а також у Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській та Запорізькій областях. Спека почне повертатися, +27°...+29°.

Погода в Україні 29 червня / фото УНІАН

Останній день червня в Україні обіцяє бути спекотним і майже без опадів. Невеликі дощі очікуються в Сумській, Харківській та Донецькій областях, а також у Криму. Температура до +30°.

Погода в Україні 30 Червня / фото УНІАН

1 липня невеликі дощі очікуються практично по всій Україні. Опадів не буде лише в деяких північних областях і на півдні країни. Температура вдень +26°...+30°.

Погода в Україні 1 липня / фото УНІАН

У п'ятницю, 2 липня, дощі знову накриють практично всю Україну. Сухо буде лише Волинській, Львівській, Київській та Луганській областях. Температура до +29°.

Погода в Україні 2 липня / фото УНІАН

На вихідних дощі почнуть залишати Україну. У суботу сухо буде у Львівській, Волинській, Рівненській, Тернопільській та Житомирській областях. А в неділю до "сухих" областей додадуться Чернігівська, Вінницька, Хмельницька, Миколаївська та Одеська. Температура +26°...+28°.

Погода в Україні 3 липня / фото УНІАН
Погода в Україні 4 липня / фото УНІАН

Народний прогноз на тиждень

28 червня - день Святого Віта і Святого Амоса. Якщо в червні ночі будуть теплі, тоді можна очікувати достатку плодів.

29 червня - Тихон. Закінчуються спекотні дні. Ночі стають холоднішими.

30 Червня - Мануїла. Гроза 30 червня - буде хороший урожай. Якщо погода дощова, то зима буде сніжною.

1 липня - Ярилів день, або день Палючого Сонця. Глухий грім 1 липня - до Тихого дощу, гучний - до зливи. Якщо гриміло протяжно, то це до довгої негоди.

2 липня - Зосима-пасічника. Якщо бджоли сильно летять до своїх вуликів, скоро бути дощу; бджоли стають зліше, частіше жалять - буде посуха; сидять на стінках вулика - до сильної спеки.

3 липня - день Мефодія-перепелятника. Якщо на Мефодія дощ, він з перервами йтиме сорок днів.

4 липня - день Терентія. Вранці туман стелиться по траві - буде хороша погода. Якщо вранці трава суха - до ночі очікуй дощу.