У Київській області спалахнула потужна лісова пожежа /фото ДСНС України

Потужна лісова пожежа спалахнула у Вишгородському районі Київської області. Рятувальники локалізували загоряння на площі 45 гектарів.

Про це повідомили в Державній службі з надзвичайних ситуацій Україна.

"17 травня поблизу с. Страхолісся Вишгородського району виникло загоряння лісової підстилки. Під час пожежі наші вогнеборці врятували місцеву жительку. Вже о 02:10 18 травня пожежу було локалізовано на площі 45 га", - йдеться в повідомленні.

Станом на 09:00 спостерігалося тління сухої трави та пнів. До боротьби з вогнем залучили 16 рятувальників та чотири одиниці техніки. Зазначається, що під час гасіння пожежі біля села Страхолісся врятували місцеву жительку.

Заступник начальника Головного управління ДСНС Київської області Богдан Данилюк в ефірі Всеукраїнського телемарафону розповів, що розглядаються дві основні причини виникнення пожеж.

"Перша можлива причина-під час тимчасової окупації окремих районів російські війська встановили дуже багато розтяжок, мін і сигнальних ракет. З боку зони відчуження є багато тварин, які можуть стати причиною спрацювання сигнальних ракет, через що і відбувається загоряння лісової підстилки. Враховуючи, що тривалий час зберігалася спекотна і суха погода, а також пориви вітру, то вогонь дуже швидко поширився", - пояснив представник ДСНС.

Крім того, він вказав, що є випадки, коли населення самовільно підпалює сухостій, що також призводить до швидкого поширення вогню, знищення великих лісових масивів і населених пунктів.

Варто відзначити, що жителі Києва та області відучора відчували запах гару і забруднене повітря. Сьогодні, 18 травня, в столиці та області йде дощ, що сприяло поліпшенню якості повітря.

За даними сервісу iqair, загрози для здоров'я людини зараз немає.

У Київській області спалахнула масштабна лісова пожежа: у ДСНС назвали можливі причини

Як раніше повідомляв УНІАН, 10 травня мер Києва Віталій Кличко заявив, що в столиці погіршилася якість повітря, тому що триває ліквідація пожеж в екосистемах Київської області. Спостерігалося тління торфовищ у бучанському районі.

Вас також можуть зацікавити новини: