Погода в Україні на тиждень / Фото ua.depositphotos.com

Найближчого тижня в Україні, як і раніше, буде досить прохолодна погода, проте в окремі дні місцями стовпчики термометрів все ж покажуть більш менш комфортні +21...+ 26 градусів. Під кінець тижня нагрянуть дощі, які на вихідних накриють всю країну.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Так, тиждень в Україні розпочнеться з переважно похмурої та хмарної погоди, лише місцями на заході та сході буде сонячно. Температура по всій країні буде в межах +17°...+20°, на півдні місцями - до +21°, а в Сумській області стовпчики термометрів не піднімуться вище +16°.

Відео дня

У Житомирській, Вінницькій, Полтавській та Запорізькій областях очікуються дощі.

Погода в Україні 5 вересня / фото УНІАН

У вівторок, 6 вересня, в Україні ще сильніше похолодає. У більшості областей буде від +15° до +18°, лише на півдні температура підніматиметься до +19°...+21°. Без опадів. 

Погода в Україні 6 вересня / фото УНІАН

У середу, 7 вересня, на заході України буде ясно і безхмарно, повітря прогріється до +18°...+20°, а на Закарпатті буде до +24°. На півночі очікується +15°...+18°. На сході - найхолодніше, лише +16°. У центральних областях повітря прогріється до +17°...+19°, а на півдні - до +21°. Без опадів.

Погода в Україні 7 вересня / фото УНІАН

У середині тижня, 8 вересня, в Україні очікується потепління. По всій країні стовпчики термометрів піднімуться на кілька градусів. На заході повітря прогріється до +21°...+23°, місцями пройдуть невеликі дощі. На Закарпатті - найтепліше, +26°. На півночі України буде +17°...+21°, в центральних областях очікується від +20° до +22°, на сході стовпчики термометрів будуть в районі +19°...+20°, а на півдні температура досягне +21°...+23°.

Погода в Україні 8 вересня / фото УНІАН

Перед вихідними кількість опадів в країні збільшиться. У п'ятницю, 9 вересня, дощі, місцями - сильні, накриють більшість областей, крім південного сходу. 

Найхолодніше в цей день буде на півночі, лише +16°...+20°. На заході стовпчики термометрів покажуть +18°...+23°, в центральних областях розкид температур очікується в межах +17°...+25°, на сході - до +22°, а на півдні повітря прогріється до +21°...+24°.

Погода в Україні 9 вересня / фото УНІАН

На вихідних дощі в Україні продовжаться і вже накриють всю країну. Температура знову почне знижуватися. До кінця тижня +23°...+25° буде лише на півдні країни, трохи прохолодніше - на сході, +18°...+21°, а на півночі температура вдень впаде до +12°...+16°.

Погода в Україні 10 вересня / фото УНІАН
Погода в Україні 11 вересня / фото УНІАН

Народний календар на тиждень

5 вересня - Луппа, мученика. Якщо немає заморозків, то не буде і весь місяць.

6 вересня - Євтихія, священномученика. Дощ в цей день обіцяє суху осінь і хороший урожай на майбутній рік.

7 вересня - Варфоломія і Тита. У ці дні починають косити овес, закінчують збір груш, приступають до збору горобини, рясно поливають садову суницю.

8 вересня - мучеників Адріана і Наталії. Ранок в цей день холодний - до ранньої і холодної зими.

9 вересня - преподобного Пимена. Гроза 9 вересня віщує теплу осінь.

10 вересня - преподобного Мойсея, Мусія. Починається дубовий листопад. Якщо ж листя ще міцно тримаються, то зима буде люта.

11 вересня - Івана Хрестителя. Гримить грім - на довгу і теплу весну.

Вас також можуть зацікавити новини: