У Дніпрі очікується багато опадів / фото pixabay

На Дніпропетровщині найближчими днями очікується складна зимова погода. Спочатку пройдуть рясні опади, а потім вдарять морози. Про це повідомляє Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології.

За даними синоптиків, ускладнення погодних умов очікується 7 та 8 січня у зв’язку з впливом південно-західного циклону.

Так, 7 січня вночі пройде невеликий, а вдень помірний дощ з мокрим снігом. Ввечері місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура протягом доби 0°...+5°.

Відео дня

8 січня протягом доби очікується значний сніг, місцями сильний. В південних районах будуть опади у вигляді мокрого снігу та дощу, переохолодженого дощу, місцями ожеледь. Також очікується хуртовина, снігові замети, на дорогах ожеледиця. Пориви північно-східного вітру сягатимуть 15-20 м/с. Синоптики прогнозують утворення снігового покриву висотою до 30 см. Температура протягом доби -3°...-8°.

9 січня очікується послаблення опадів та значне зниження температури повітря: вночі буде -10°...-15°, а вдень -5°...-10°.

10 січня вночі похолоднішає до -12°...-17°, а вдень стовпчики термометрів покажуть -2°...-7°. 11 січня вночі буде -9°...-14°, а вдень -2°...-7°.

Через негоду оголошено I рівень небезпечності (жовтий), місцями ІІ (помаранчевий).

"Ускладнення погодних умов та зниження температури повітря може спричинити негативний вплив на функціонування господарської діяльності, автотранспорту та життєдіяльності населення, також ускладнення в роботі комунальних служб та енергетичних підприємств, порушення та припинення руху транспорту на дорогах. Бережіть себе та своїх близьких!" - попереджають синоптики.

Погода на Дніпропетровщині - прогноз на сьогодні

За даними синоптиків, сьогодні на Дніпропетровщині буде мінлива хмарність. Без істотних опадів. Місцями по області очікується туман. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура по області вдень +3°...+8°, а у Дніпрі температура підвищиться до +5°...+7°.

Вас також можуть зацікавити новини: