Сьогодні в Україні почнеться похолодання / фото pixabay.com

Субота, 6 січня, в Україні ще буде теплою, проте у низці областей температура все ж помітно знизиться вдень до +1°...+2°, а вночі очікується до -10°...-11°. На заході та півночі очікуються опади, а на решті території країни збережеться суха погода з періодичними сонячними проясненнями. Про це повідомляє Погода УНІАН.

На заході України сьогодні буде переважно похмуро. У Волинській та Рівненській областях похолоднішає до 0°...+1°. Опади тут будуть у вигляді снігу та мокрого снігу. На решті території повітря прогріється до +6°...+8°, місцями очікуються опади у вигляді дощів.

На півночі України також буде похмуро, очікується суцільна хмарність. Температура вдень тут знизиться до -2°...+2° і лише в Житомирській області повітря ще прогріється до +4°. Повсюдно очікуються опади у вигляді дощів, мокрого снігу і снігу в залежності від температури.

Відео дня

На сході України температура також знизиться до 0°...+2°, однак тут буде сухо.

У центральній частині України тепло розподілиться нерівномірно. У Полтавській області буде до +1°, в Черкаській і Дніпропетровській - близько +3°, а у Вінницькій і Кіровоградській областях, а також в районі Кривого Рогу повітря прогріється до +5°...+6°. Тут буде сухо і хмарно з проясненнями.

На жителів півдня України також чекає суха і хмарна погода з проясненнями. У Запорізькій області стовпчики термометрів покажуть +4°, а на решті території очікується найвища температура в Україні, +9°...+11°.

6 січня у більшості областей України все ще буде "плюс" / фото УНІАН

Прикмети погоди 6 січня

У цей день дивляться після вечері у вікно: якщо чисте і зоряне небо, то буде сухе і врожайне літо, і навпаки. Сніг іде - урожай на яблука. Полій на деревах - народять горіхи і фрукти.

Вас також можуть зацікавити новини: