Останні дні 2023 року будуть дуже теплими / фото Pixabay

Останні дні 2023 року будуть в Україні по-весняному теплими та безсніжними. Про це поввдомляє метеоролог Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

Він пояснив, що за рахунок стійкої зональної атмосферної циркуляції в Атлантико-Європейському регіоні найближчими днями збережеться аномально тепла погода по всій Україні, а на тлі підвищеного тиску істотних опадів не передбачається. Виняток - окремі обалсті півночі та заходу країни.

"Відхилення середньої температури від кліматичної норми у ці дні досягне +5…+10 °С, відповідно такі показники більш характерні для другої половини березня", - каже він.

Відео дня

Сніговий покрив, за даними Кібальича, буде присутній лише у високогірній частині Карпат, де і температура виявиться переважно нижче 0 °С.

Погода 30 грудня

У суботу в західних областях вночі без опадів, вдень та ввечері пройде невеликий дощ, у Карпатах - із мокрим снігом. Вночі та вранці місцями туман. Вдень окремі пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря вночі +2…+7 °С, вдень +7…+12 °С.

У північних областях вночі без опадів, вдень та ввечері місцями можливий невеликий дощ. Температура повітря вночі становитиме 0...+5 °С, вдень +3...+8 °С.

У центральних областях буде сухо. Температура вночі коливатиметься в межах -1...+4 °С, вдень +4...+9 °С.

У південних областях та у Криму очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та в першій половині дня місцями тумани. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +7...+12 °С.

У східній частині мінлива хмарність, без опадів. Стовпчики термометрів вночі покажуть -2...+3 °С, вдень +3...+8 °С.

Погода 31 грудня

Закінчиться рік у західних областях сухою погодою з мінливою хмарністю. Температура повітря вночі буде -3...+2 °С, вдень +4...+9 °С, а на Прикарпатті - до +11 °С.

У північних областях вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень місцями невеликий мокрий сніг із дощем. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0...+5 °С, вдень +1...+6 °С.

У центральних регіонах буде без опадів. Температура повітря вночі -1...+4 °С, вдень +2...+7 °С.

У південній частині країни та у Криму очікується суха погода з мінливою хмарністю. Стовпчики термометрів вночі покажуть +2…+7 °С, а вдень повітря прогріється до +7…+12 °С.

У східних областях вночі місцями очікується невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі 0...+5 °С, вдень +2...+7 °С.

Погода у січні 2024 - прогноз

Очікується, що січень наступного року буде на півтора-два градуси теплішим за норму. Опадів випаде у межах норми, окрім східних, Закарпатської, Львівськіої, Івано-Франківської та Чернівецької областей, де їх буде трохи більше, ніж зазвичай.

Вас також можуть зацікавити новини: