Якою була погода у Києві в листопаді? / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

У Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського підбили погодні підсумки листопада у Києві та повідомили, чим відзначився місяць.

Як зазначається у повідомленні на сторінці Обсерваторії у Facebook, за даними спостережень їхньої метеостанції, середньомісячна температура повітря у листопаді в Києві дорівнювала +4,1°С, що на 1,5°С вище за кліматичну норму.

"Найхолодніше у столиці було 23 листопада, коли мінімальна температура під ранок знизилась до -6,8°С, а найтепліше - 1 листопада, коли максимальна температура після полудня досягла +16,5°С", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Опадів на проспекті Науки, 37 (йдеться про метеомайданчик Обсерваторії) випало 98 мм, або 213% кліматичної норми. "Це забезпечило йому 13 позицію у рейтингу найвологіших з 1891 року", - зазначили у Обсерваторії.

Прогноз погоди на зиму: 

Раніше кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич заявив, що цього року у грудні очікуються сильні морози, температура подекуди падатиме до -13°...-20°. 

За його словами, у другій половині першої декади та протягом другої декади місяця очікується розвиток потужного Сибірського антициклону, виступи якого можуть охопити практично всю територію Північної Азії та Східної Європи.

Вас також можуть зацікавити новини: